Военният експерт на изданието Юлиан Рьопке посочва, че руските въоръжени

...
Военният експерт на изданието Юлиан Рьопке посочва, че руските въоръжени
Коментари Харесай

BILD: Руските сили са загубили повече от 60 танка и БТР-а в настъ...

Военният специалист на изданието Юлиан Рьопке показва, че съветските въоръжени сили са минали в нахлуване край Авдеевка в четвъртък, пробвайки се да обкръжат града.

 

В нападението потеглиха колони от над 100 единици техника: танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, камиони. Те обаче са попаднали под артилерийски и ракетен обстрел и в следствие офанзивата е била отблъсната. Рьопке счита, че повече от 200 съветски бойци са изгубили живота си, а повече от 60 танка и бронетранспортьора са били изведени от строя.

 

Идеята на руснаците е била да основат огромен казан, като заобиколят Авдеевка от запад. За да я осъществят обаче съветските сили би трябвало да завладяват селата Северне, Степове и Бердичи. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са съумели да спрат настъплението покрай Северне и на железопътната линия в Степове. Въпреки загубите обаче руснаците не имат намерение да се откажат от офанзивата против Авдеевка. Градът може да повтори ориста на Бахмут, обобщава военният анализатор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР