Военният експерт и дългогодишен служител в системата на българската отбрана

...
Военният експерт и дългогодишен служител в системата на българската отбрана
Коментари Харесай

Вече спрягат име за нов министър на отбраната


Военният специалист и дълготраен чиновник в системата на българската защита Тодор Тагарев е спряганото име за министър на защитата, който да заеме мястото на Стефан Янев.

Тази заран министър председателят Кирил Пеков изиска оставката му и съобщи, че ще заяви предлагането си за боен министър след съвещанието на Министерския съвет този следобяд.

За bTV Тодор Тагарев нито удостовери, нито отхвърли тази информация. Той бе в екипа на „ Продължаваме промяната “, който изготви съдружното съглашение в бранш „ Отбрана и сигурност “.

В интервала септември 2009/2010 година Тагарев е консултант на министъра на защитата по въпросите на стратегическия защитителен мениджмънт. От 13 март до 29 май 2013 година е министър на защитата в състава на служебното държавно управление на Марин Райков.

От 3 май 2016 година е назначен за шеф на Института по защита, само че на 31 март 2017 година е освободен от служебния министър на защитата Стефан Янев. Според Министерството на защитата повода е „ замяна на тактико-техническите задачи “ на плановете за закупуване на нов вид изтребител.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР