Военният експерт Алексей Леонков заяви, че хиперзвуковата крилата ракета "Оникс"

...
Военният експерт Алексей Леонков заяви, че хиперзвуковата крилата ракета "Оникс"
Коментари Харесай

Хиперзвуковата крилата ракета "Оникс" е способна да унищожава и наземни цели

Военният специалист Алексей Леонков съобщи, че хиперзвуковата крилата ракета "Оникс " е способна освен да унищожава обособени кораби и цели формирования, само че и да унищожава наземни цели.

Специалистът означи, че “Оникс” е свръхзвукова универсална ракета със междинен обхват. Това е дейно средство за битка с корабните групировки в изискванията на мощно противопоставяне на противовъздушната защита.

Независимо от това, снарядът може да се употребява против наземни цели, в случай че обсегът на полета се усили, написа "Поглед инфо ".

„ Основните цели не са преносими, а неподвижни обекти от изключително значение, които би трябвало да бъдат унищожени единствено от тази бойна част, която има тази ракета “, акцентира Леонков.

В случая с цели, ситуирани на земята, става дума за мощно осколъчно-фугасна част, чийто радиус на поразяване е 100-200 метра. По предписание ударът на такива муниции е задоволителен, с цел да унищожи обекта. В случаи с кораби се употребява мощно проникваща фугасна част, която пробива корпуса на съда и му нанася съществени вреди.

Въпреки обстоятелството, че “Оникс” не е в положение да унищожи град, защото структурата му не планува специфична нуклеарна единица, добре предпазени хранилища или командни пунктове няма да устоят на удара му.

Обобщавайки, Леонков означи, че тази ракета е предопределена да унищожава огромни цели.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР