Военните в Уганда са заловили командир на бунтовническа група, свързана

...
Военните в Уганда са заловили командир на бунтовническа група, свързана
Коментари Харесай

Армията на Уганда залови експерт по самоделни взривни устройства, част от бунтовническа организация, свързана с ИД

Военните в Уганда са заловили пълководец на бунтовническа група, обвързвана с терористичната формация " Ислямска страна " (ИД), който е експерт по изработването на самоделни взривни устройства и бомби, употребявани от групировката за осъществяване на смъртоносни набези в предишното, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на армията.

Бунтовникът, който е жител на източната африканска страна, е бил хванат в джунглите на източната част на Демократична Република Конго (ДРК), където е основана бунтовническата група " Съюзнически демократични сили ", се споделя в изказването на армията - Народни сили за защита на Уганда.

По време на профилираната интервенция девет души, измежду които и деца, бяха избавени от регион в провинция Итури в източната част на ДРК, прецизираха военните.

" Открити са голям брой материали за разработване на самоделни взривни устройства ", се споделя в известието.   

Бунтовническата организация " Съюзнически демократични сили " стартира като въстание в Уганда, само че от края на 90-те години на предишния век е основана в Конго. В средата на 2019 година тя се врича във честност на ИД и е упрекната в убийството на стотици селяни при нападения през последните години, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР