Военните в Тайван обявиха поредица от нови мащабни военни учения

...
Военните в Тайван обявиха поредица от нови мащабни военни учения
Коментари Харесай

Тайван обяви мащабни военни учения за противодействие на Китай

Военните в Тайван оповестиха поредност от нови огромни военни учения през тази година, целящи противопоставяне на възобновената опасност от страна на Китай да употребява мощ, с цел да придобие надзор над острова, оповестява " Асошиейтед прес ".

Въпреки че въоръжените сили на Тайван постоянно организират сходни учения, тазгодишните военни игри " се приготвят въз основа на неотдавна признатата тактичност за отбрана против възможна китайска инвазия ", подчертаха от военното министерство на Тайван.

 Китай заплаши Тайван със мощ и го разгласи за собствен
Китай заплаши Тайван със мощ и го разгласи за собствен

" Ние не обещаваме да се откажем от потреблението на мощ "

Китай има искания към суверенитета на самостоятелния остров, който се отдели от Китай по време на гражданската война през 1949 година

Китайският президент Си Цзинпин възобнови опасността си към острова да употребява мощ в обръщението си на 2 януари, изтъквайки, че Китай резервира това право, в случай че е належащо, с цел да противодейства на намесата на външни сили и на извънредно дребния брой " тайвански сепаратисти ", както ги назовава.

Въпреки че Си не загатна Съединени американски щати в прав текст, Вашингтон е главен снабдител на въоръжение за острова и е правно привързан да отговори на заканите против Тайван.

 Тайван отхвърли апела на Китай за обединяване
Тайван отхвърли апела на Китай за обединяване

Китай би трябвало да се помири с обстоятелството, че Тайван съществува

Със своята 3-милионна войска и втория по величина в света бюджет за защита в размер на 173 милиарда $, Китай има голямо военно преимущество над Тайван. Си Цзинпин ускорява военната опасност за оказване на напън върху тайванския президент Цай Ингвен, която поддържа независимостта на острова.

Цай отговори на речта на Си, като отхвърли настояванията за обединяване сред двете страни, изтъквайки: " Китай би трябвало да се съобрази с обстоятелството на съществуването на Тайван. "

 Защитете ни от Китай, прикани Тайван международната общественост
Защитете ни от Китай, прикани Тайван международната общественост

Според Цай Ингвен Пекин се пробва да наложи доктрината " Една страна - две системи "

Тайван има доста по-малка софтуерна мощ, на която да разчита, с цел да спре китайско нахлуване, до момента в който не дойде външна помощ.

През последните години тактиката на Тайван се разви от разгромяването на китайските сухопътни сили до отбиване на инвазия по море и по въздух.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР