Военните учения Defender Europe 20, които бяха отложени заради пандемията

...
Военните учения Defender Europe 20, които бяха отложени заради пандемията
Коментари Харесай

В Полша започнаха учения по прехвърлянето на американски войски в Европа

Военните учения Defender Europe 20, които бяха отсрочени поради пандемията от новия ковид, са почнали в Полша, оповестяват съветските медии.

Те трябваше да се трансфорат в най-мащабното от 25 години прекачване на войски на Съединени американски щати. Предвиждаше се 20 хиляди бойци да дойдат оттатък океана, като към тях се причислят 9 хиляди американски военни, към този момент ситуирани в Европа.

През март Европейското командване на Съединени американски щати (EUCOM) заяви, че Пентагонът е спрял този развой поради разпространяването на COVID-19, като надлежно бяха анулирани и обвързваните с тях учения Dynamic Front, Joint Warfighting Assessment, Saber Strike и Swift Response.

Преди това командването осведоми, че Съединени американски щати редуцират броя на военнослужещите, участващи в учения и маневри. Финалната част на Defender Europe, съгласно проектите, трябваше да се организира от 20 април до 20 май на територията на Германия, Полша и Прибалтика с присъединяване на 37 хиляди бойци от 18 страни.

" Разбира се, епидемията промени проектите ни, само че главното е, че бързо се приспособихме към съществуващата действителност. Полската войска не е изгубила бойната си подготвеност нито за минута ", увери полският министър на националната защита Мариуш Блащак, откривайки ученията на подготвителния полигон в Драва в северозападната част на страната.

Ръководителят на полското военно ведомство благодари на командването на американските войски, че " са тук и упражняват с нас, макар проблемите, с които се бори целият свят ".

Около шест хиляди бойци (включително две хиляди от Полша), 100 танка и повече от 230 бойни машини, артилерия и ракетни системи, както и авиация - общо към 2000 броя техника ще вземат участие в Defender Europe 20 на подготвителния полигон в Дравски.

Полският контингент ще бъде основан на 12-та механизирана бригада от Щецин, както и военнослужещи от 6-та въздушна бригада от Краков, 9-та Браниевска бригада на кавалерията, 2-ри инженерен полк, 2-ри сапърен полк и 5-ти инженерен полк. От Военновъздушни сили ще вземат участие самолети F-16 от 2-ро крило на тактическата авиация и вертолети Ми-24 от 1-ва бригада на сухопътните войски.

От американска страна в маневри вземат участие към четири хиляди бойци от командването на 1-ва кавалерийска дивизия, бойна група 2-ра бригада, 3-та пехотна дивизия и 3-та бойна авиационна бригада.

Участниците в събитието ще ревизират " опцията за взаимоотношение сред полските и американските войски в границите на взаимна военна интервенция ". Предвижда се също по този начин да се създаде " главният тактически епизод - форсиране на водна преграда с присъединяване на танкови и въздушни войски ".

Основната цел на ученията бе оповестена за " повишение на стратегическата подготвеност и съдействие заради опцията за бързо разполагане на войски от Съединените щати в Европа, както и тестване способността на приемащите страни да одобряват съюзническа поддръжка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР