Военните самолети и хеликоптерив момента не са застраховани. Заради това

...
Военните самолети и хеликоптерив момента не са застраховани. Заради това
Коментари Харесай

МО: Армията не застрахова техника, а само военнослужещи

Военните самолети и хеликоптерив момента не са застраховани. Заради това оставка би трябвало да подадат командирът на Военновъздушни сили, началникът на защитата и министърът на защитата. Това съобщи пред bTV водачът на АБВ Румен Петков.

От военното министерство незабавно дадоха отговор пред БНР, че те не застраховат бойна техника, а военнослужещите.

В телевизионния ефир Петков изясни, че не е ясно и кой " заплаща двата хеликоптера, които се разрушиха предходната година ", при която починаха двама водачи.

След случая през 2018 година от военното ведомство оповестиха, че са изплатили застраховки на фамилиите на починалите. Застраховка " Злополука " се прави на военните и по време на задачи.

В отговора си от МО прецизират, че поддръжката на бойната техника на типовете въоръжени сили, в това число отстраняването на материалните вреди на военната техника, става посредством контракти за ремонт и логистична поддръжка.

Застрахователните компании не правят застраховки на военна техника при водене на бойни дейности, споделят от МО. Машините на армията имат " Гражданска отговорност " и " Каско ", евентуално визирайки автомобилната техника.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР