Военните няма да участват в опазването на обществения ред, увери

...
Военните няма да участват в опазването на обществения ред, увери
Коментари Харесай

Военните няма да участват в опазването на обществения ред, увери френският президент

Военните няма да вземат участие в опазването на публичния ред, увери френският президент Еманюел Макрон в отговор на терзанията от плануваното разполагане на военни при предстоящите през уикенда митинги на "жълтите жилетки ", съобщи Асошиейтед прес.

Войниците ще охраняват стратегически обекти, изясни Макрон.

Той акцентира, че "тези, които се пробват да сплашат хората, или да уплашат сами себе си, бъркат ". Военният губернатор на Париж ген. Брюно Льоре съобщи пред радио Франсенфо тази заран, че френските бойци имат позволение да открият огън, в случай че бъдат застрашени или в случай че животът на други е заплашен. Той увери, че те ще извършват единствено задания за битка с тероризма, с цел да разрешат на полицейските сили да се концентрират върху гарантирането на сигурността на седмичните митинги против държавното управление, които се провеждат за 19-и път.

Френското държавно управление разгласи нови ограничения за сигурност и възбрана за митинги на авеню "Шанз Елизе " в Париж и в два други града след разрушителните митинги от предходната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР