Военните не са планирали парад за 6 май. Самият процес

...
Коментари Харесай

Окончателно! Вирусът спря армейския парад за 6 май

Военните не са възнамерявали церемониал за 6 май. „ Самият развой на подготовка изисква повече от месец събиране на хора на едно място, извеждането им от разнообразни елементи на страната, с цел да се приготвят за парада. По този въпрос не сме имали никакви различия с Министерството на защитата “, сподели ген. Мутафчийски.
Военните учебни заведения ще създадат затворени церемонии с церемониален марш. На такава гала във НВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново ще бъде министърът на защитата Красимир Каракачанов. Демонстрации на умения ще бъдат показани от курсантите на военноморските сили във Варна. А Специалните сили ще създадат това на полигона „ Црънча “.

Премиерът Бойко Борисов сподели, че в авиобазата „ Граф Игнатиево ще има демонстрации „ единствено на парашутни войски и авиацията - да създадат едно придвижване въпреки всичко да си честваме празника “.

Старши лейтенант Симеон Георгиев е един от водачите, които ще вземат участие в демонстрацията на празника на летището. „ Ще хвърча на L-39. Това са регулярни полети. Предвид обстановката сега, съгласно мен е по-добре, че няма да има церемониал. Знаем, че хората в този момент са в сериозна обстановка. Не би било добре да се тормозят “, сподели той пред БНР.

Бившият шеф на гвардейците бригаден военачалник Боян Ставрев обаче съжалява, че поради Covid-19 няма да има церемониал. „ Тъжно ми е, несъмнено. Аз съм боен човек, това е националната гвардейска част, която е един от живите знаци на българската държавност след герба, знамето и химна “, разяснява той.

В София обичайното слово на президента Румен Радев ще бъде произнесено от постройката на президентството. По обед там ще има и тържествена промяна на караула. Румен Радев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя на „ Незнайния войник “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР