Военните на САЩ потвърдиха официално, че силите им са нанесли

...
Военните на САЩ потвърдиха официално, че силите им са нанесли
Коментари Харесай

CENTCOM: САЩ нанесоха удари по ракетни позиции на хутите в Йемен

Военните на Съединени американски щати потвърдиха публично, че силите им са нанесли голям брой удари по ракетни системи на хутите, до момента в който основаната в Йемен бунтовническа формация се приготвя да извърши набези, които заплашват американските военноморски и търговски кораби.


От ранните часове в четвъртък санайско време силите на Централното командване на Съединени американски щати " нанесоха седем удара за самозащита против четири безпилотни апарата на хутите и седем мобилни противокорабни крилати ракети, които бяха готови за изстрелване против кораби в Червено море ", се споделя в изказване на CENTCOM, оповестено в X.

" CENTCOM разпознава тези ракети и USV в следените от хути региони на Йемен и дефинира, че те съставляват непосредствена опасност за корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати и комерсиалните кораби в района ", се споделя в него.

Ударите " ще защитят свободата на корабоплаването и ще създадат интернационалните води по-безопасни и сигурни за военноморските и комерсиалните кораби на Съединени американски щати ", се споделя в известието.

В сряда осведомителната организация на хутите заяви, че Съединените щати и Англия са нанесли удари по цели в йеменската провинция Ходейда.

Подкрепяните от Иран бунтовници, които управляват огромна част от разкъсвания от войната Йемен, в това число пристанището Ходейда, нападат корабоплаването в Червено море и Аденския залив./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР