Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с

...
Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с
Коментари Харесай

Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати по повод своя боен празник

Военните формирования на Сухопътните войски означават своя военен празник с Ден на отворени порти, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Над 1 600 деца и възпитаници от гарнизони Смолян, Карлово и Казанлък през вчерашния ден посетиха военните формирования от Сухопътните войски. В Смолян те имаха опция да катерят алпийска стена и да прегледат оборудването на военнослужещите за деяние във високо-планински условия. В Карлово учениците бяха част от механизирани патрули с бронирани машини „ Хамър “ и бяха осведомени с ограниченията за сигурност, които военнослужещите подхващат при придвижване в непозната среда. В Казанлък военнослужещите демонстрираха пред своите посетители уменията си при работа с роботизираната система за неутрализиране на спонтанни взривни устройства.

При извънреден интерес мина акцията „ Бъди боец “ в Сливен през днешния ден

Днес военните формирования в Благоевград, Враца, Пловдив и Асеновград посрещат възпитаници и жители, които желаят да научат повече за задачите и дилемите на военнослужещите от Сухопътните войски. Гостите имат опция да прегледат статичния показ на мостри оръжие и военна техника.

Младежи, приключили курс по начална военна подготовка, поставиха военна клетва в Плевен

На 18 ноември (понеделник) 2019 година от 10.00 ч. военнослужещите от военните формирования от състава на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево, Горна Оряховица и с. Свобода ще посрещнат своите посетители и ще им показват опциите на въоръжението и бойната техника на формированията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР