Военните действия в Донбас заплашват да се превърнат в мащабна

...
Военните действия в Донбас заплашват да се превърнат в мащабна
Коментари Харесай

Зеленски изпрати танкове в Донбас, ДНР отговори с артилерия

Военните дейности в Донбас заплашват да се трансфорат в огромна война. Местните поданици записват на видео прехвърлянето на подкрепления, артилерия и бронирани транспортни средства на украинската войска към фронтовата линия. Според известия в медиите през последната седмица обстрелът на огневи позиции, както и обитаемоте места наоколо до фронтовата линия, внезапно се е нараснал.
Силите на непризнатите ДНР и ЛНР също дават отговор с артилерийски огън. Експертите предвиждат, че до началото на лятото спорът може да се върне на равнището на активност от 2014-2015 година
В Донбас е обновен военния спор сред въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и силите на непризнатите Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР). За първи път през последните години и двете страни интензивно употребяват артилерия с огромен диаметър и придвижват свежи сили към фронта.
Влак с тежки бронирани транспортни средства е сниман в региона на Запорожие на Украйна. Съдейки по посоката на придвижване, влакът се е насочвал към региона на Докучаевск, следен от силите на ДНР.
Като част от конвоя, с изключение на танковете, специалистите идентифицираха три зенитно-ракетни системи с дребен обхват „ Стрела-10 ” и един мобилен разследващ и команден пункт на подразделенията за противовъздушна защита на тактическо равнище Ovod-M-SV.
Друг ешелон с танкове и друга военна техника е видян от локалните поданици в региона на Днепропетровск. Влакът също се движел на изток.
Анализирайки разпръснати данни в мрежата, специалистите оцениха броя на войските, изпратени на фронтовата линия. Според техните оценки най-малко два спомагателни танкови батальона, самоходен артилерийски батальон и тактически системи за Противовъздушна отбрана се трансферират към Донбас.
Прехвърлянето на сили се прави на фона на все по-чести обстрели на фронтовата зона. За първи път през последните години интензивно се включва артилерията на ДНР, която реагира на офанзиви от украинските въоръжени сили.
Мащабът на военната подготовка в Киев е оценен от военния специалист Алексей Валюженич . Според него сниманите в мрежата фрагменти дават визия за мащаба на идното нахлуване.
" Самият факт, че не се маскира съоръжение, подсказва, че Киев не се опасява от реакцията на ОССЕ или други интернационалните структури. Киев ръководи войските и демонстрира: ние сме подготвени и по какъв начин ще отговорите? И това не е някакво безредно придвижване, не е постоянна ротация на войските. Това е усилването на групировките. Те прекарват тактически системи за Противовъздушна отбрана и командни машини. Всичко е премислено и претеглено. Наистина не знам коя войскова единица е на видеото. Мисля, че в случай че това е в региона на Днепропетровск, тогава приказваме за 17-та танкова бригада от Кривой Рог. През последните години тя към този момент се " отличава " на фронтовете ", споделя той.
На въпрос с какви сили украинските войски могат да извършат атака, Валюженич дава отговор:
" Тук видеото от железницата не е задоволително. Нуждаем се от данни от автомагистралите, а също по този начин е желателно да забележим маршрутите на военнотранспортните самолети на украинските Военновъздушни сили. Но даже това, което изтече в мрежата, е задоволително. Това са огромни сили и прехвърлянето им коства съществени пари. Така че за нищо няма да ги карат напред-назад. Това са десетки танкове, артилерия, персонален състав. Сценарият на войната, коства ми се, ще бъде следният: налет с безпилотни летателни апарати, заличаване на силите за противовъздушна защита на ДНР и ЛНР, а по-късно нахлуване на огромни формирования от бронирани машини под прикритието на цялата мощност на авиацията. Прехвърлянето на танкове на предната линия непосредствено приказва в интерес на моите догатки, за жалост. Следващият стадий е да се реалокират всички налични сили по-близо до предната линия. И тогава всичко ще зависи от това, от което се нуждае Киев - локално обостряне или те са подготвени за „ окончателното решение " на въпроса, т.е. до цялостното завладяване на цялата територия на ДНР и ЛНР. Ако е последното, военните дейности ще обзет края на пролетта - началото на лятото минимум. И бих се въздържал от прогнози кой ще завоюва. "
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР