Военните действия и уплахата на целия свят от това, което

...
Военните действия и уплахата на целия свят от това, което
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Поведението на руския посланик в последните дни не е никак дипломатично

" Военните дейности и уплахата на целия свят от това, което се случва затъмниха информацията и развиването към следващия шпионски скандал. Този път и службите, и прокуратурата бяха много обрани в известията си, България продължава да бъде едва звено, в България продължава да има предатели. Шпионаж има постоянно и на всички места. Руските разследващи служби са били, са и ще бъдат извънредно дейни на наша територия, значимото е доста в точния момент и доста в зародиш да бъде пресечена такава активност ", разяснява в " Денят стартира " Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

Според него държанието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова в последните дни не е по никакъв начин дипломатично. България няма по какъв начин да бъде цел, до това не може да се стигне, означи Димо Гяуров.

" Путин цели по-скоро всяване на боязън в руснаците, тъй като през последните години неведнъж се повтарят едни и същи пропагандни мантри. Обикновеният руснак остана с усещане, че НАТО в действителност напредва към Русия, че има ситуирани нападателни оръжия на наша територия, в Румъния, че нуклеарно оръжие се разполага в Украйна, няма такива неща ", добави някогашният шеф на Националната разследваща работа.

По думите му българското население не знае какво би трябвало да предприеме при сходна обстановка, не знае къде се намират бомбоубежищата.

" Няма за популацията никаква опасност. Не единствено американските, само че и европейските разследващи служби са били изцяло уверени, че Путин ще предприеме военни дейности, само че не се допускаше такава пълномащабна инвазия. Западът до последния миг разчиташе на удобно дипломатическо решение на въпроса. Малко закъсняхме с предприемането на съответни дейности по отношение на хибридната война ", съобщи Димо Гяуров.

Той добави, че Народното събрание би трябвало да предприеме законодателни дейности, с цел да даде опция на управляващите за по-остри ограничения в това отношение.

" Действително Украйна има потребност от военна помощ - муниции и оръжие мъчно биха могли да бъдат доставени в сходна обстановка, в случай че е допустимо и в границите на това, което Европейският съюз реши да направи, ние сме длъжни да участваме с каквото можем ", сподели още Димо Гяуров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР