Военни следователи разпитват техниците и механиците от авиобаза Граф Игнатиево,

...
Военни следователи разпитват техниците и механиците от авиобаза Граф Игнатиево,
Коментари Харесай

Военни следователи разпитват механиците в Граф Игнатиево, подготвили падналия МиГ-29

Военни следователи разпитват техниците и механиците от авиобаза " Граф Игнатиево ", които са обслужвали изтребителя МиГ-29, който се разруши в Черно море, а водачът му - майор Валентин Терзиев почина.

Досъдебното произвеждане бе формирано във Военно-окръжната прокуратура в Сливен за закононарушението по член 343, алинея 1 от Наказателния кодекс - позволено произшествие при ръководство на бойна техника, при което са породени обилни имуществени вреди.

Същевременно Военноморските сили не престават интервенцията по издирването на черната кутия от падналия МиГ-29, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата. Вече се търсят единствено остатъци от самолета и черната кутия.

Рано сутринта са открити два нови контакта - железни повърхности на дълбочина сред 65 и 75 метра, които ще бъдат обследвани от дълбочинен уред. Минният ловджия, който взе участие в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно проучване и с отдалечено управляеми подводни апарати.

Периметърът на наблюдаване е извънредно огромен и в интервенцията вземат участие и представители на Института по океанология на Българска академия на науките, които се включват със профилирана техника. Фирма " Хидроремонт " е осигурила апарати за дълбочинно проучване, само че вчерашното мощно течение е развалило единия от тях.

Очаква се в събота следобяд претърсването да покрие в началото заложените региони, само че на този стадий е мъчно да се предвижда по кое време ще завърши интервенцията, показват от МО.

Асеновград пък потъна в печал, откакто през вчерашния ден бе доказано, че 47-годишният майор Валентин Терзиев е умрял при случая край Шабла. Кметът на града доктор Христо Грудев изпрати съболезнователен адрес до фамилията на летеца.

" Загубата е голяма за неговите близки, за Асеновград и за цяла България. Отдал живота си на специалността, той остава вечно в небето над България. Само на 47 година, а постигнал толкоз доста. Създал семейство в Асеновград и отгледал прелестно дете, той беше умел авиатор, безупречен в службата си. Това, в което постоянно можем да имаме вяра, е че душата и сърцето на майор Терзиев остават свободни като птици. Сигурен съм, че той ще продължи да бди над Родината ни постоянно ", написан доктор Грудев.

Той заяви, че ще внесе предложение в Общинския съвет на Асеновград за отпущането на финансова помощ на околните на майор Терзиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР