Военни ще охраняват южната ни граница. Изпращат до 150 военнослужещи

...
Военни ще охраняват южната ни граница. Изпращат до 150 военнослужещи
Коментари Харесай

Сухопътните войски ще изпълняват задачи по охрана на границата ни с Гърция и Турция

Военни ще охраняват южната ни граница. Изпращат до 150 военнослужещи и 20 единици техника.

Сили и средства от Сухопътни войски в състав до 150 военнослужещи и 20 единици техника извършват от през днешния ден задания за подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи за защита на българо-гръцката и българо-турската граница, оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Военнослужещите, които са от състава на Центъра за подготовка на експерти, както и от 2-а и 61-а механизирани бригади, организират взаимни патрули със чиновници на гранична полиция в регионите за отговорност на ГПУ „ Малко Търново “, ГОДГ „ Граматиково “, ГОДГ „ Звездец “, ГПУ „ Болярово “ и ГПУ „ Средец “.

Сухопътните войски ще извършват задания по защита на държавната граница до отпадане на нуждата. Включването на военнослужещите е в осъществяване на „ Плана за осъществяване на интервенция на Сухопътните войски за присъединяване в защита на южната граница на Република България и за противопоставяне на засилен миграционен напън, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи “, прецизират от ведомството.

           
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР