Военни от двете Кореи и ръководеното от САЩ командване на

...
Военни от двете Кореи и ръководеното от САЩ командване на
Коментари Харесай

Военни от двете Кореи и сили на ООН се срещнаха на границата

Военни от двете Кореи и ръководеното от Съединени американски щати командване на силите на Организация на обединените нации се срещнаха още веднъж в граничното населено място Панминчжон, с цел да обсъдят напъните за унищожаване на оръжията от региона, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Демилитаризирането на Панминчжон, населено място на тежко укрепената граница сред двете Кореи, беше една от договореностите, които Пхенян и Сеул реализираха през септември за понижаване на напрежението във военната сфера.

Военнослужещи от двете страни започнаха да разминират региона на Панминчжон, след което изтеглиха оръжията и граничните постове. Очаква се в последна сметка там да останат по 35 невъоръжени военнослужещи от всяка страна, които да охраняват селището.

Днешните договаряния бяха вторите в този тристранен формат за към седмица. Официално за селището дават отговор дружно КНДР и Командването на Организация на обединените нации, завещание от Корейската война (1950-1953 г.), завършила с помирение, само че не и с кротичък контракт.

Разговорите имат за цел да се направи обзор на работата по разминирането и да се обсъдят бъдещите стъпки в региона, съобщи южнокорейското министерство на защитата.

По силата на договореностите от септември двете Кореи отстраняват мините от още един фронтови регион, където възнамеряват за първи път дружно да издирят тленни остатъци на бойци, починали в Корейската война. Двете корейски страни имат намерение също да обособят буферни зони по сухопътната и морската си граница, както и неразрешена за полети зона над границата.

Според южнокорейското министерство на защитата в петък се чака в Панминчжон да се срещнат генерали от двете страни, с цел да обсъдят още елементи от осъществяването на договореностите за понижаване на напрежението.

Също през днешния ден представители на Кореите се срещнаха и в новосъздаденото от тях бюро за връзка в севернокорейския граничен град Кесон за диалози за съдействие в горския бранш.

Либералното държавно управление в Сеул упорства за по-засилено взаимоотношение със Северна Корея, само че американските представители отстояват, че сходни стъпки би трябвало да се подхващат само в благозвучие с световните старания за нуклеарно разоръжаване на КНДР, отбелязва Асошиейтед прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР