Военни медици и биолози от Шанхай успешно защитиха култура от

...
Военни медици и биолози от Шанхай успешно защитиха култура от
Коментари Харесай

Китайски експерти създадоха убиец на коронавируса

Военни медици и биолози от Шанхай сполучливо опазиха просвета от кафези от офанзиви на вируса 2019-nCoV, като използваха копия на рецепторите АСЕ2, от които причинителят на пневмонията се възползва, с цел да проникне в организма, предава bg-voice.com.

Резултатите от проучването са качени на уеб страницата bioRxiv.

„ При сходни лечения е вероятен непряк резултат, защото протеинът АСЕ2 е тясно обвързван с действието на сърдечносъдовата система “, означават експертите.

„ От друга страна неотдавнашни опити с мишки демонстрираха, че прибавянето на копие на АСЕ2 в кръвта им не повлия върху жизнеспособността им. Това навежда на мисълта, че протеинът може да се употребява както за терапия, по този начин и за диагностициране на новото заболяване. “

Вирусът 2019-nCoV, провокирал болести от нова форма на пневмония в Китай и редица други страни, прониква в белодробните кафези у индивида и други бозайници, употребявайки рецепторите АСЕ2.

Те се намират на повърхността на клетките и се употребяват за предаване и приемане на химични сигнали. Причинителят на болестта постоянно употребява сходни структури, с цел да се захване за повърхността на инфектирани кафези и да проникне в тях.

Учените от дълго време знаят, че протеинът АСЕ2 е с значима роля за жизнеспособността на вируса на атипичната пневмония, известна също като ТОРС (тежък изострен респираторен синдром). Сега биолозите се поинтересували дали въпросното свойство може да се употребява в битката с новия ковид.

За задачата синтезирали неестествен аналог на АСЕ2, като съединили белтъка с „ образец “ на антитяло от клас IgG1.

Ефектът бил тестван измежду просвета от човешки ракови кафези. Учените се пробвали да ги заразят с изкуствения вирус, състоящ се от съединяваща се с АСЕ2 част от обвивката на 2019-nCoV, както и от фрагменти от ХИВ и други патогени.

Оказало се, че синтетичната версия на АСЕ2 сполучливо предотвратила проникването на вируса в клетките. Това дава очаквания за основаване на медикаменти въз основата на протеина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР