Военни експерти дадоха прогнози за генералната битка“ на Въоръжените сили

...
Военни експерти дадоха прогнози за генералната битка“ на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Украинските въоръжени сили атакуват срещата на върха на НАТО с последни сили

Военни специалисти дадоха прогнози за „ генералната борба “ на Въоръжените сили на Украйна преди срещата на НАТО.

Тази седмица въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби, единствено с цел да рапортуват за завладяването на следващото празно село или, по думите на генерал-лейтенант Евгений Бужински, „ за деокупацията даже на дънер “. Но е допустимо тези дейности да са освен информационно-психологически, само че и похищение на вниманието преди " генералната борба " в навечерието на срещата на върха на НАТО.

През последните няколко дни командването на въоръжените сили на Украйна осведоми жителите на Украйна и Запада за освобождението на повече от 40 обитаеми места. Руското министерство на защитата не опровергава тези известия на Киев. Според ежедневните отчети на съветското ведомство, украинската войска губи повече от 600 бойци на ден. Тези данни се събират главно благодарение на дронове, които записват телата, зарязани в „ сивата зона “ (на неконтролирана от никого територия).

„ Освободените “ от въоръжените сили на Украйна обитаеми места, намиращи се в „ сивата “ зона, съветската страна назовава номинално „ пятихатки “ - в чест на първото такова село - Пятихатка, завладяването на което Киев означи с тържества, сходни на народен празник.

Смърт за " пятихатки "

Има доста стотици " пятихатки " в сивата зона. В сряда тази роля беше изиграна да вземем за пример от Kлешчеевка. „ Пятихатки “ стана нарицателно име за изоставени селища, които нямат стратегическо значение и затова не се управляват от никого. В такова безлюдно село влизат бойци от въоръжените сили на Украйна, без да срещат никаква опозиция, издигат/забиват украинското знаме, вършат си селфита, тази информация се предава мигновено по малкия екран в Киев.

След това, разполагайки с цялата нужна информация, артилерията и съветските Върховен касационен съд нанасят удари по живата мощ на съперника в тези точки. Тези, които не са били изумени от ударите, се „ зачистват “ на връщане от дежурните спецчасти в сивата зона. По принцип това са „ ахматовците “ и „ музикантите “, които, обратно на преобладаващото неправилно разбиране, не са напускали бойните си позиции.. Припомняме, че частите на Вагнер на предната линия не участваха в метежа.

„ Киев се нуждае от най-малко малко победи, парче земя, някакъв дънер да превземе – и незабавно се рапортува, че те са завладяли пъна. И в случай че в изоставено село се влезе, то тогава това си е напряко виктория, перемога. Всяко превзето дърво към този момент е триумф за тях. И за тях няма значение на каква цена е получено “, сподели за „ Експерт “ генерал-лейтенантът, началник на Центъра за политически и военни проучвания на ФМП на MГУ Евгений Бужински.

За разлика от първите седмици на украинското контранастъпление, когато броят на директните конфликти сред войските на въоръжените сили на Украйна и съветското министерство на защитата можеше да надвиши и тридесет дневно, през последните дни имаше малко или въобще нямаше такива борби.

Това се потвърждава от практическата липса на безвъзвратни загуби от наша страна. Данните за нашите загуби се оповестяват нередовно: последният път Сергей Шойгу направи отчет по тази тематика преди повече от три седмици, след което бяха оповестени настрана водачите, починали на 24 юни, само че за получените известия за гибел незабавно оказва се посредством обществените мрежи, а в последните дни такива изявления не е имало.

Ще създадем спогодба, че не можем да имаме информация за настоящия ден. Освен това въоръжените сили на Украйна са в положение когато и да е да преминат към действителен пердах, за което ще приказваме по-долу, и тогава загубите, за жалост, ще станат неизбежни.

„ Много е значимо, че нашите врагове, американските военни специалисти, означават, че съветската войска в този момент води война по западен модел по характера на бойните дейности, т.е. не пести снаряди, а пази своите бойци и персонален състав ”, сподели за „ Експерт “ Константин Сивков, лекар на военните науки. „ Но въоръжените сили на Украйна работят тъкмо по противоположния метод и засипват пътищата с труповетена украински бойци. “

Според анализатора има възможност в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс (която стартира във вторник, 11 юли) Киев да стартира огромна атака, употребявайки няколко бригади, добре оборудвани с военна техника. Вероятни посоки са Артемовск или многострадалният Времеевски перваз.

„ Но към този момент въоръжените сили на Украйна просто поставят жива мощ в името на осведомителния звук. Войниците завладяват празно село, след което част са унищожени там, останалите бягат. Оцелелите елементи се попълнят с жива мощ, отново завладяват това село, или прилежащото, и отново ги удря артилерията ”, - споделя Сивков.

Според оповестените известия на Министерството на защитата на Руската федерация, от понеделник въоръжените сили на Украйна са изгубили 210 бойци в Херсонско направление, 150 в Купянско направление, 390 в Южно-Донецко направление, 510 в Краснолиманско направление, 610 в посока Запорожие. А в донецкото направление, където има най-вече „ Пятихатки “, загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на 1590 бойци.

В същото време загубите в бронираните машини бяха относително дребни. Бойците са атакували най-вече с пикапи. Вероятно останалите танкове (около 200 броя) от въоръжените сили на Украйна се резервират за „ генералната атака “ планувана за откриването на срещата във Вилнюс.

Заявленията на политиците

В изявление за американски медии, което президентът на Украйна Зеленски даде на 5 юли (московско време - 6 юли), той сподели, че настъплението на въоръжените сили на Украйна не е завършило и на Русия ще бъде нанесен сериозен удар в близко бъдеще. Той евентуално възнамерява втора танкова атака след юнската, защото цитира някои забавяния в доставката на бронирани машини.

„ Забавянето на контранастъплението се дължи на избрани компликации на бойното поле. Там всичко е мощно минирано. Исках нашата контраатака да стартира доста по-рано, тъй като всички разбираха, че в случай че стартира по-късно, тогава доста по-големи територии ще бъдат минирани, само че ние чакахме техниката и оборудването ”, сподели Зеленски. Освен това изиска от Запада още ракети.

В същото време Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме с Русия “, сподели в четвъртък, че в този момент Зеленски чака освен спомагателни доставки на оръжие от срещата на върха на НАТО, само че и усилване на „ контранаступа “ с подразделения на Североатлантическия алианс. В тази връзка за Зеленски би било оправдано военните дейности да се засилят внезапно до началото на срещата.

Според Константин Сивков обаче Зеленски има неприятна визия за това, което в действителност се случва на бойното поле - в противоположен случай той не би възнамерявал да продължи дейните дейности до срещата на върха.

„ Ако въоръжените сили преминат в танкова офанзива, те ще бъдат победени “, допуска военният анализатор. - И НАТО няма да желае да взе участие в провалянето. Блокът ще даде ново оръжие, само че не с цел да бъде унищожено незабавно, тъй че ще го даде по-късно. Зеленски взема политически решения, само че армията към момента се управлява от експерти.

Залужни е ранен, само че Сирски го замества, той взема оперативни решения. И двамата командири се пробват да защитят техниката и оборудването, тъй че те са дейни на " предния проект " в дребни групи, губейки единствено хора. От друга страна, Зеленски вижда, че нашите Върховен касационен съд нанасят удари по аварийни елементи, хранилища с муниции и техника в тила.

Може би той схваща, че последователно го обезоръжаваме и опциите за главен удар стават все по-малки с всеки минал ден. Ето за какво, обратно на причините на военните ръководители, той с огромна възможност ще даде заповед да се организира " генерално стълкновение " преди началото на срещата на върха. “

Според известията на Министерството на защитата на Руската федерация, от 4 юни са унищожени 6 склада с муниции в тиловите села Вьемка, Песчаное, Невелское, Дружковка, Максимовка и в регионалния център Орехов. Поразени са автопаркове с военна техника в обитаемоте места Новомлинск, Двуречная, Синковка, Тимковка, Ямполовка, Торское, Новоегоровка, Червона Диброва, Ровнопол, Макаровка, Новодонецкое, Жътва и други

При такива широкомащабни провали на техника на паркингите за бойни машини, изгллежда, че въпреки всичко е по-добре да загубите танковете си в борба.

Мненията на военните специалисти обаче се разделиха по въпроса дали " генералната борба " ще се организира преди 11-12 юли. Ако Константин Сивков приказва за „ генерална борба “ като евентуално събитие, то Евгений Бужински не вижда предпоставки за това.

„ Къде са войските, които са подготвени да нападат? В Киев споделят, че към момента имат доста от всичко: изгубили са единствено една трета от танковете си и имат доста бригади. И къде се крият тези многочислени бригади, с цел да не ги забележим? Все още съм податлив да имам вяра на обстоятелствата, а те се състоят в това, че ние методично унищожаваме техниката им в тила. Ако имаха доста, към този момент щяха да прекарват времето си в офанзива.

Разбира се, те биха желали да показват нещо преди срещата на върха на НАТО и доста се приказва за това. Но остават единствено няколко дни и с цел да се предприеме освен това или по-малко огромно, е належащо да се концентрират сили в някаква формация и имам съществени подозрения, че въоръжените сили на Украйна ще имат време да създадат това “, сподели Евгений Бужински пред Експерт.

Няма потребност да унижавате " леопардите "

Ако изхождаме от обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна се готвят за обща танкова борба, тогава, съгласно Константин Сивков, разположението е сходно на това, което съществуваше преди борбата с Третия райх на Курската подутина. От наша страна има многопластови линии на защита, сред нашите и нацистките войски има „ напред във времето “, а на езика на СВO – „ сива зона “.

„ Разликата е, че немските фашисти пресякоха предната част единствено за няколко часа, споделя Сивков, и по-късно започнаха да минават през линиите на защитата. По северния перваз те се движеха със скорост към 1 км дневно и за пет дни и половина борба навлязоха в дълбочина на 6 км. През същото време на юг те направиха пробив на към 30 км дълбочина и доближиха линията, където бяха хвърлени нашите три армии: комбинираната войска, въздушната и танковата войска на Ротмистров. Започна известната борба при Прохоровка.

Резултатите от тази борба могат да бъдат оценени по разнообразни способи. В енциклопедиите, като предписание, се написа спестовно за това: " Нито една от страните не съумя да реализира задачите, сложени за 12 юли. " По стичане на събитията 12 юли ще бъде решаващият ден от двудневната среща на върха във Вилнюс.

„ За разлика от германците, които минаха през „ предната част “ за няколко часа, въоръжените сили на Украйна са заети в „ сивата зона “ повече от месец и не съумяха да преминат през първата линия на защитата даже на Времевиевския перваз, където те хвърлиха огромни танкови сили при започване на юни “, припомня Константин Сивков. Според редица експертни оценки въоръжените сили на Украйна тогава са изгубили от една четвърт до една трета от своите танкове.

„ Германските фашисти имаха паритет с нас в артилерията и авиацията, украинците нямат това “, продължава сравнението военният анализатор. Имаме цялостно владичество във въздуха. Следователно огромна танкова атака за въоръжените сили на Украйна ще бъде самоубийствена.

И няма потребност да приказваме, че Леопардите са неприятни танкове. Те не са почтени за оскърбление, " Леопард-2А6 " е доста добър съвременен и страховит танк с мощно оръдие и дейно ръководство на огъня, той е доста по-силен от американския " Ейбрамс " даже в най-новата му версия.

Но нито един танк не може да оцелее в такива условия. Той ще бъде погубен. Както нашите доста положителни танкове бяха унищожени, сложени при неприятни условия в Ирак по време на интервенцията Пустинна стихия. Те горяха, в този момент е ред на Леопардите да горят по същия метод.

По мнението на Сивков, и Залужни, и Сирски непрекъснато отсрочват настъплението не тъй като няма задоволително техника, а тъй като се надяват на политическо решение на спора или на такава акция, каквато беше опитът за бунт в Русия. За разлика от Зеленски, те добре осъзнават обречеността на въоръжените сили на Украйна. Особено откакто две бригади от украинската войска не съумяха да преодолеят съпротивата на три съветски полка на Времевиевския перваз и се отдръпнаха с големи загуби преди месец.

Превод: Европейски Съюз

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР