Военни делегации от Русия и Украйна проведоха в Истабул първите

...
Военни делегации от Русия и Украйна проведоха в Истабул първите
Коментари Харесай

Русия и Украйна преговарят за зърното в Истабул

Военни делегации от Русия и Украйна организираха в Истабул първите от месеци насам диалози лице в лице през днешния ден, пробвайки се да реализират съглашение по проекта на Организация на обединените нации за експорт на блокирано украинско зърно към международните пазари през Черно море, заяви Асошиейтед прес.

Турски военни и представители на Организация на обединените нации също участваха в срещата, фокусирана върху намирането на метод милионите тонове зърно, които се намират в силозите в Украйна, да бъдат изнесени от пристанищата на страната към Средиземно море.

Срещата стартира малко след 14.00 часа локално време. Руските и украинските публични лица, облечени в цивилни облекла, се изправиха едни против други, когато делегациите се настаниха към огромна квадратна маса, демонстрират фотоси от срещата.

Украйна е един от най-големите експортьори на пшеница, царевица и слънчогледово олио в света, само че нахлуването на Русия и войната нарушиха производството и стопираха доставките, като заплашиха доставките на храни в доста разрастващи се страни, изключително в Африка, и способстваха за повишение на цените. Турция предложи да обезпечи безвредни коридори в Черно море и работи с Организация на обединените нации, Русия и Украйна за реализиране на съглашение.

Организация на обединените нации ще сътвори център в Истанбул, който да управлява доставките, обявиха турски публични представители.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР