Военната спецоперация на Руската федерация има за цел да сложи

...
Военната спецоперация на Руската федерация има за цел да сложи
Коментари Харесай

Москва: Спецоперацията ни цели край на геноцида над руснаци в Донбас

" Военната спецоперация на Руската федерация има за цел да постави завършек на геноцида на цивилното население в Донбас, Русия, за разлика от Съединени американски щати, прави всичко, с цел да спре военните закононарушения в Украйна ".

Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, разяснявайки обвиняванията на заместник-държавния секретар по политическите въпроси Виктория Нуланд за хипотетично присъединяване на съветското управление в гибелта на хиляди украинци и съветски военни.

" Такава цинична изразителност от представител на Държавния департамент е неприемлива. Вашингтон би трябвало да бъде държан виновен за разрушените градове и десетки хиляди човешки животи, изгубени в Югославия, Афганистан, Ирак, Либия и Сирия. Безбройните зверства, белязали пътя на Съединени американски щати... Военните интервенции на НАТО са неизчерпаеми “, декларира Антонов, представен от ТАСС.

Той напомни, че в четвъртък " светът си спомни за жертвите в Югославия ". „ В резултат на бомбардировките на Съединени американски щати, които продължиха 78 дни, бяха убити над 2000 почтени хора, в това число деца, дами и възрастни хора. Америка унищожи многочислени цивилни инфраструктурни уреди. В резултат на това докара страната до филантропична злополука “, акцентира ръководителят на дипломатическата задача.

Антонов сподели, че „ съветската спецоперация е предопределена да постави завършек на дългогодишния геноцид на цивилните в Донбас и да разоръжи неонацистите в Украйна “.

„ Време е да разберем, че нашата страна, за разлика от американците, прави всичко, с цел да спре военните закононарушения “, заключи посланикът.

В петък министър-съветник на съветското посолство в Съединените щати Александър Ким на особено съвещание на Постоянния съвет на Организацията на американските страни (OAS) за Украйна съобщи, че Русия е почнала специфична интервенция „ за отбрана на цивилното население на Донбас и прекъсване на осемгодишната война и геноцид, отпушен от режима в Киев, който „ западните страни се пробваха да не виждат. „ Веднага казахме, че няма да нанасяме удари по цивилни цели. Осъзнавайки това, украинските националисти и радикали, осъзнавайки, че рано или късно ще би трябвало да дават отговор за зверствата си, започнаха да употребяват цивилните като „ човешки щит “, с цел да ги слагат в жилищни региони тежки оръжия, с цел да се предотврати излизането на популацията от градовете по филантропични коридори. Това е, което предизвика филантропичната рецесия в Украйна ", акцентира дипломатът.

Той добави, че „ пристигнало е времето да се постави завършек на военните закононарушения на режима в Киев, които той прави против личния си народ “. " Ние подчертаваме: ние не започваме война - ние я прекратяваме ", сподели Ким, като уточни, че " режимът в Киев практикува нацистки способи против рускоезичното население на Украйна ". Русия, продължи той, „ прави всичко допустимо, с цел да реализира контрактувани решения за бързо възобновяване на мира в Донбас и връщане на всички нации на Украйна към естествен живот “.

Дипломатът сподели, че съветската страна смята за „ неоправдани полемики на платформата на ОАГ по въпроси, които не са свързани с наболелите проблеми на страните от Западното полукълбо “. „ В света има задоволително многостранни организации, които са по-подходящи за полемики по рецесията на европейската сигурност “, изясни Ким. „ Русия, апропо, като член на доста евразийски асоциации, се пробва да предотврати разискването на въпроси, свързани с други елементи на света. Сигурни сме, че другите участници в срещата, че нелогичността на свикването ѝ е явна. Призоваваме ви да не губите времето и силата, нужни за решение на действителни, а не фиктивни проблеми на Западното полукълбо. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР