Военната помощ и координирането на по-нататъшните стъпки за засилване на

...
Военната помощ и координирането на по-нататъшните стъпки за засилване на
Коментари Харесай

Оръжието за Украйна и санкциите срещу Русия обсъдиха Кулеба и Блинкън

Военната помощ и координирането на по-нататъшните стъпки за усилване на санкционния напън върху Русия. Това разискаха главно в телефонен диалог през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Това заяви Кулеба в Twitter, представен от " Укринформ ".

" Току-що имах диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Благодарих за решаващата военна помощ, която Съединени американски щати към този момент предоставиха на Украйна и подчертах, че незабавно се нуждаем от повече тежки оръжия, доставяни по-редовно. Координирахме и идващите стъпки за усилване на санкционния напън върху Русия ", написа Кулеба.
 Байдън към Зеленски: Увеличаваме доставките на оръжия за Украйна с още $1 милиард
Байдън към Зеленски: Увеличаваме доставките на оръжия за Украйна с още $1 милиард

Допълнителни оръжия за артилерия и брегова защита, както и муниции за артилерия и усъвършенствани ракетни системи

Припомняне, че на 15 юни 2022 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи даването на нов пакет помощ за сигурност на стойност 1 милиард $ за Украйна.

Оръжейният пакет ще включва " спомагателни оръжия за артилерия и брегова защита, както и муниции за артилерията и усъвършенствани ракетни системи ".

Байдън беседва по телефона със Зеленски в сряда преди оповестяването на помоща по отношение на нашествието на Русия.

" Потвърдих още веднъж уговорката си, че Съединените щати ще застанат до Украйна, до момента в който пазят нейната народна власт и поддържат нейния суверенитет и териториална целокупност пред лицето на непредизвикана съветска експанзия ", сподели Байдън.
 Зеленски: Оръжието за Украйна взема решение продължението на войната
Зеленски: Оръжието за Украйна взема решение продължението на войната

Русия лъже, че пази рускоговорящите, а ги избива, настоя президентът

Съединени американски щати също ще дават 225 милиона $ филантропична помощ, която Байдън сподели, че ще бъде ориентирана към " снабдяване на безвредна питейна вода, значими медицински консумативи и здравни грижи, храна, заслон и пари в брой за фамилиите за закупуване на съществени предмети ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР