Военната операция на Русия в Украйна не е инвазия. Това

...
Военната операция на Русия в Украйна не е инвазия. Това
Коментари Харесай

Китай: Действията на Русия в Украйна не са инвазия

Военната интервенция на Русия в Украйна не е инвазия.

Това съобщи през днешния ден китайският заместник-министър на външните работи Хуа Чунин, представена от CNBC.

Тя отхвърли да квалифицира съветската офанзива като "инвация " и не осъди дейностите на Москва, за разлика от нейните сътрудници от останалите водещи международни сили, които реагираха остро на дейностите на Путин.

Той разгласи офанзива против Украйна по-рано денем, след което последваха детонации в Киев и други градове в страната. В рамките на часове водачите на Съединените щати, Германия, Обединеното кралство и други страни осъдиха съветската офанзива.

„ Съединени американски щати подклаждаха пламъците, разпалваха ги. Как желаят в този момент да гасят огъня? “, съобщи Хуа Чунин.

По думите ѝ Русия е „ самостоятелна международна мощ “, която може да предприеме дейности на лична отговорност. Тя неведнъж се базира на изказванията на съветското държавно управление по отношение на Украйна, като изказванието на министерството на защитата на Москва, че съветските въоръжени сили не нанасят удари по украинските градове.

„ Китай следи от близко развиването на обстановката. Това, което виждате през днешния ден, не е това, което ние сме желали да забележим. Надяваме се, че всички страни ще могат да се върнат към разговора и договарянията ", сподели още китайският заместник-министър на външните работи.

Малко преди откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин съветският президент Владимир Путин се срещна със своя китайски сътрудник Си Дзинпин, напомня CNBC.

След срещата те разгласиха взаимно изказване, в което не загатваше категорично Украйна по име, само че беше очебийно, че двете страни се опълчват на „ по-нататъшното разширение “ на НАТО и че „ няма лимитирани или неразрешени области на съдействие сред Русия и Китай ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР