Военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия прокуди над 60

...
Военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия прокуди над 60
Коментари Харесай

60 000 души прокудени за ден от военната офанзива на Турция

Военната атака на Турция в Североизточна Сирия прокуди над 60 000 души за по-малко от ден.
" От сряда повече от 60 000 души избягаха от граничните региони ", съобщи Сирийската обсерватория за правата на индивида (СОПЧ) и добави, че по-голямата част от разселените са отпътували на изток към град Хасаке.
Рами Абдел Рахман, началник на СОПЧ, съобщи, че най-голямото изселване е от граничните региони на Рас ал Айн, Тал Абяд и Дербасие.
Турската войска, подкрепена от сирийски марионетки, стартира атака против следените от кюрдите региони в североизточна Сирия, макар необятно публикуваните интернационалните предизвестия да не подхваща тази стъпка.
След първична фаза на въздушни удари и артилерийски огън войските прекосиха границата и нападнаха някои от основните градове в региона.
Анкара има за цел да сътвори буфер с дълбочина от към 30 километра на територията на Сирия, в който да изпрати назад част от 3,6-те милиона сирийци, които откриха леговище на турска земя след началото на войната в Сирия през 2011 година
Хуманитарните организации предизвестиха, че този финален епизод в смъртоносния осемгодишен спор може още веднъж да има пагубни последствия за цивилното население.
" Приблизително 450 000 души живеят в границите на пет километра от границата сред Сирия и Турция и са изложени на риск, в случай че всички страни не упражняват оптималната въздържаност и не дават приоритет на отбраната на цивилните лица ", се споделя в взаимно изказване.
Текстът, подписан от 14 филантропични организации, предизвести, че огромен брой цивилни могат скоро да бъдат отрязани от жизненоважната помощ, която получават.
„ Животоспасяващият филантропичен отговор ще бъде заплашен, в случай че неустойчивостта принуди организациите да преустановят или реалокират своето програмиране и личен състав, както към този момент се случва “, се споделя в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР