Военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия е толкова жизненоважна

...
Военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия е толкова жизненоважна
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да спрем операцията в Сирия въпреки натиска

Военната атака на Турция в Североизточна Сирия е толкоз " жизненоважна " за Турция, колкото военната интервенция в Кипър от 1974 година, която раздели острова на две, счита турският президент Ердоган, представен от в. " Катимерини ", предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

В речта си, която произнесе в Баку, Азербайджан, Ердоган разгласи, че Турция няма да спре офанзивата си макар необятното наказание на дейностите ѝ.

Турция стартира офанзивата си в Североизточна Сирия предходната седмица, с цел да сътвори така наречен " безвредна зона " по протежението на границата си, с цел да изтласка сирийските кюрдски бойци от региона, тъй като ги счита за терористи поради връзките им с ПКК.

" Ние сме твърдо решени да доведем интервенцията си до дъно. Ще приключим това, което започнахме, " сподели Ердоган.

Кипър е разграничен през 1974 година, когато Турция нахлува след прелом от страна на последователите на съюз с Гърция. Само Турция признава така наречен Севернокипърска турска република, която заема към една трета от територията на острова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР