Военната надпревара с Русия и Китай става водещ военен приоритет

...
Военната надпревара с Русия и Китай става водещ военен приоритет
Коментари Харесай


Военната надпревара с Русия и Китай става водещ военен приоритет на САЩ, който измества

Военната конкуренция с Русия и Китай става водещ боен приоритет на Съединени американски щати, който измества опасността от тероризма, се споделя в новата отбранителна тактика на Съединени американски щати, която беше огласена от Пентагона, цитиран от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. 

Надпреварата с Китай и Русия заплашва военното предимство на Америка по света. Това ще изисква увеличение на вложенията, с цел да станат въоръжените сили на Съединени американски щати по-смъртоносни, по-подвижни и боеготовни, се споделя в документа.

" Ще продължим акцията за гонене на терористи, само че конкуренцията с огромните сили - не тероризмът - са в първия фокус на националната сигурност на Съединени американски щати ", обясни министърът на защитата Джим Матис пред университета " Джонс Хопкинс ".

Документът отразява трайното безпокойствие на Вашингтон от китайската военна агресия в Южнокитайско море, от устрема на Пекин да разшири своето политическо и икономическо въздействие и от систематичните хакерски атаки от Китай и кражбата на данни от държавни организации и частни компании в Съединени американски щати.

На въпрос дали тероризмът към този момент не е главен приоритет зам.-министърът на защитата по тактиките Елбридж Колби съобщи, че тероризмът остава " сериозна, непосредствена опасност ", а Иран и Северна Корея са " незабавен проблем, но главното предизвикателство пред Съединени американски щати е " ерозията на военното предимство на Съединени американски щати по отношение на Китай и Русия " и в случай че не се вземат ограничения за това, ще бъде понижен капацитетът на Съединени американски щати " да възпира експанзия и принуждение ".

Колби добави, че Вашингтон ще продължи да търси сфери за съдействие с Китай и Русия и че " това не е тактика на борбата ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР