Военната агресия на Русия срещу Украйна отново донесе война в

...
Военната агресия на Русия срещу Украйна отново донесе война в
Коментари Харесай

Френският военен министър: Агресията на Русия отново донесе война в Европа

Военната експанзия на Русия против Украйна още веднъж донесе война в Европа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1877
Това съобщи през днешния ден министърката на въоръжените сили на Франция Флоранс Парли, която дружно с президента на Румъния Клаус Йоханис и премиера Николае Чука, посети авиобаза 57 " Михаил Когълничану " край черноморския град Констанца, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки организация Аджерпрес.В базата има над 1000 военни от седем страни членки на НАТО - Румъния, Франция, Белгия, Италия, Германия и Нидерландия. " От 24 февруари едно изречение е в устата на всички: войната се върна в Европа. Преди няколко седмици доста от нас не си представяха, че сходно нещо може да се случи. Днес войната е действителност в Украйна, пред портите на Румъния и пред портите на Европа, портите на нашата Европа ", сподели Флоранс Парли.

След подхванатото от Русия нахлуване, Франция и Белгия изпратиха над 800 военни в базата на НАТО до пристанището в Констанца. Президентът на Румъния Клаус Йоханис съобщи, че военната експанзия на Русия против Украйна визира фундаментално и по трагичен метод европейската сигурност, оповестява още Аджерпрес. Йоханис означи, че интернационалната общественост е дала отговор " единно и бързо ". 

Румънският министър председател Николае Чука уточни, че НАТО и Европейски Съюз са показали взаимност с украинския народ и с държавното управление в Киев. " Руската военна експанзия в Украйна съставлява най-сериозната опасност за евроатлантическата сигурност през последните десетилетия. Осъждаме най-остро огромната инвазия в Украйна. Скърбим за трагичната загуба на човешки животи, за голямото човешко страдалчество и за заличаването, породено от дейностите на Русия. Съюзниците ще продължат да подхващат всички нужни ограничения и решения, с цел да подсигуряват сигурността и защитата на всички страни членки. Нашите ограничения ще останат отбранителни, пропорционални и неескалиращи ", съобщи румънският министър председател.

Преди изказванията пред медиите на формалните лица бе непокътната минута безмълвие в памет на осемте румънски военни, които починаха при две авиокатастрофи на 2 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР