Военната администрация на Киевска област призова жителите да останат в

...
Военната администрация на Киевска област призова жителите да останат в
Коментари Харесай

Дрон е бил засечен в Киевска област, Русия провежда атаки в Украйна без успех

Военната администрация на Киевска област прикани жителите да останат в убежища и други безвредни места по време на предизвестие за въздушна офанзива.

 

Преди това Военновъздушни сили оповестиха, че на север е следено придвижване на БПЛА от неизяснен вид. Предупреждение за въздушна офанзива е издадено в Черниговска и Киевска области, само че не и в град Киев.

 

По-късно Сергей Попко, шеф на Киевската градска военна администрация, заяви, че „ в северните околности на Киев е следено придвижване на непостоянен вид безпилотен летателен апарат; в региона може да се прави работа на системата за противовъздушна защита “.

 

В 18:46 ч. в Киевска област въздушната паника е включена съвсем два часа. Сигналът обаче е публикуван и в Черниговска, Сумска, Полтавска области и някои други райони.

 

В събота, съветските войски организират настъпателни интервенции на фронта Купянск, Лиман, Авдиевка, Маринка и Шахтарск, само че не съумяват да реализират никакъв триумф. Това оповестиха от Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук.

 

През деня руснаците са нанесли 37 въздушни удара и са направили 19 офанзиви с реактивни системи за залпов огън. Вероятността от ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока.

 

Войските на нашествениците не престават да концентрират главните си старания на фронтовете Лиман, Бахмут, Авдиевка и Маринка, тежките борби не престават. За денонощието са регистрирани 22 бойни конфликта.

 

На Волинския и Полиския фронт оперативната конюнктура остава съвсем същата като преди. Няма доказателства, че Русия образува някакви настъпателни елементи там.

 

Подразделения на съветските въоръжени сили минават образование на полигони в Република Беларус, преди да бъдат изпратени в регионите на бойни дейности в Украйна.

 

На фронтовете в Сиверщина и Слобожанщина съветските войски поддържат военно наличие в регионите, граничещи с Украйна.

 

През деня те нанесоха въздушен удар по село Янжуловка, Черниговска област. Минометни и артилерийски офанзиви са регистрирани в обитаемоте места Янжуливка, Костобобрив, Хремич в Черниговска област, Чуйкивка, Бачивск, Сваркове, Атинске, Старикове, Бояро-Лежачи, Стари Вирки, Соснивка, Искрискивщина, Волфине, Басивка, Миропилия, Степок, Краснополя, Новодмитровка,  и други

 

На фронта Купянск руснаците организират настъпателни дейности в посока Новоселивске в Луганска област и Берестово в Харковска област, само че не реализират триумф.

 

Фихоливка, Дворична, Западно, Камянка, Кисливка от Харковска област и Новоселивске от Луганска област бяха подложени на артилерийски и минохвъргачен удар.

 

На Лиманския фронт нашествениците организират настъпателни дейности в посока Билохоривка, Луганска област, само че не реализират нищо.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР