Военната администрация на Киев съобщи в Телеграм, че двата най-горни

...
Военната администрация на Киев съобщи в Телеграм, че двата най-горни
Коментари Харесай

Трета руска атака срещу Киев за 24 часа. Москва твърди, че е нападната с дронове

Военната администрация на Киев заяви в " Телеграм ", че двата най-горни етажа на жилищната постройка са унищожени и че към момента може да има хора, затрупани под руините. 

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че минимум един човек е умрял, че един е признат в болница и че други двама са ранени.

Украинските сили за противовъздушна защита унищожиха над 20 дрона при отблъскването на днешната съветска офанзива против Киев, съобщи военната администрация на украинската столица. 

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергий Попко дефинира днешната офанзива като масирана. В " Телеграм " той съобщи, че Русия е направила нападението единствено с дронове " Шахед " иранско произвеждане. 

Това е третата офанзива против Киев за 24 часа - понастоящем не е ясно какъв е броят на дроновете, употребявани от Русия при днешното нахлуване, отбелязва Ройтерс. 

През май Русия подлага Киев на непрестанни офанзиви с дронове и ракети. Нападенията се правят най-вече през нощта, с цел да влияят на душeвността на хората, обявиха украинските управляващи.

Днешната офанзива е 17-ото въздушно нахлуване на Русия против Киев този месец. Вчера имаше две офанзиви против украинската столица, отбелязва Ройтерс.

The Kyiv City State Administration reported that more than 9,000 residents were hiding in the subway during the night attack, and more than 41,000 people were in the subway during the day.

: libkos / Instagram
— KyivPost (@KyivPost)

Москва: Няколко здания са развалени при офанзива с безпилотни летателни апарати 

Няколко здания в Москва понесоха вреди при офанзива тази заран с дронове, заяви в обществената мрежа Телеграм кметът на града Сергей Собянин, представен от организациите. 

" Рано тази заран при офанзива с безпилотни летателни апарати бяха породени незначителни материални вреди на няколко сгради. Всички незабавни служби в града са на местопроизшествията ", се споделя в известието. 

Кметът акцентира, че никой не е потърпевш съществено при случая, а незабавните служби обясняват събитията към случилото се. 

Собянин прикани хората да се доверяват единствено на публични източници и да не популяризират непроверена информация. По данни на РИА Новости се изтеглят част от жителите на постройка на московската улица " Профсоюзна ", намираща се в южната част на града. 

В няколко съветски Телеграм канала беше обявено, че тази заран са били свалени сред четири и 10 дрона. Тези данни не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В същото време Русия оповестява за към 2500 консуматори в Шебекинския окръг на Белгородска област, останали без електричество вследствие на обстрели от страна на украинската войска.  

" Към 05:30 ч. без ток остават към 2500 консуматори. По време на ремонта през миналата нощ имаше няколко набега на безпилотни летателни апарати. Поради това нашите енергетици не съумяха да свършат работа. Възстановителните действия не престават. Надявам се скоро те да бъдат сполучливо завършени ", губернаторът Вячеслав Гладков в обществената мрежа " Вконтакте ". 

По думите му, представен от ТАСС, има спирания на електроснабдяването в двете обитаеми места Муром и Нова Таволжанка, само че ще бъде направено всичко допустимо те да бъдат отстранени. " Очакваме напрегнато днешния ден. Надявам се, че той ще бъде по-спокоен от вчерашния. Всички сме на работните си места. Ще действаме съгласно ситуацията ", добави Гладков. 

Губернаторът заяви, че всички поданици на Шебекински окръг, които са потърпевши при обстрели от страна на украинската войска, се намират в лечебни заведения и им се оказва нужната помощ.

Зеленски: Системите " Пейтриът " ще подсигуряват 100% прехващане на съветските ракети 

Американските системи за противоракетна защита " Пейтриът " ще подсигуряват 100% прехващане и ще изиграят своят роля в битката с съветската инвазия, съобщи през вчерашния ден в обичайното си вечерно послание украинския президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс. 

" Когато системите " Пейтриът " в ръцете на украинците подсигуряват 100% прехващане на всяка съветска ракета, терорът ще бъде надвит ", сподели Зеленски.

Украинският водач посочи, че с военни триумфи " и с нашите системи " Пейтриът " ще продължим да се борим с Русия с всички нейни зли проявления ".

Зеленски направи това си изказване след нощни и дневни офанзиви на Русия с ракети и дронове против Киев и други цели, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР