Военна прокуратура разследва при какви обстоятелства ловецът на бежанци Динко

...
Военна прокуратура разследва при какви обстоятелства ловецът на бежанци Динко
Коментари Харесай

Спряха танковете на Динко! Разследват кой му е разрешил да разполага с функциониращи бойни машини

Военна прокуратура проверява при какви условия ловецът на бежанци Динко Вълев е придобил от армията ни танкове, които са в придвижване. Та нали законът категорично не разрешава цивилни жители да разполагат с бойни машини?

Разследването стартирало още преди 4 месеца. Едва преди седмица обаче от  военна прокуратура връчили протокол на ямболския бабанка, съгласно който той има право да употребява танковете единствено като музейни експонати.
„ Вълев е закупил танкове, продадени в началото през 2008 година на частна компания посредством търг от Министерство на защитата, посредством изпълнителна организация „ Държавна благосъстоятелност на МО ”. Всеки покупател на такава профилирана техника обаче заявява пред способените органи, че няма да я употребява за друго, с изключение на като музеен експонат. Динко самичък е ремонтирал и привел в придвижване два танка. За това може да му се търси правосъдна отговорност ”, показа пред кореспондент на „ Уикенд ” източник от Военна прокуратура.

Само преди седмица рижавия ямболец се изфука, че чака трети танк в автопарка си. По личното му самопризнание той броил десетки хиляди долари за мощната машина, която идва от Русия.  „ Решил съм с тоз танк да срутвам къщите на кощуните, дето дръзват да атакуват пенсионерите по селата и крадат и бият бабите и дядовците. Ей така, за наставление. Ако спипам някой ром или различен да протяга ръка на възрастни хора - отивам и незабавно му срутвам къщата! Ама заравнявам я със земята -. тя и без туй несъмнено е противозаконна ”, закани се тогава Динко Вълев.

Танковете на ловеца на бежанци не са единствените му незаконни бойни машини. Преди 2 години той се изфука, че има и армейски хеликоптер. Незаконните военни покупки на Динко привлякоха вниманието на британския таблоид „ Сън ”. Вестникът разгласява просторен материал за ямболския ловджия на бежанци, илюстриран със фотоси. Според обявата Динко обикалял границата на България с вертолет и танкове, с цел да лови мигранти.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР