Военна дисциплина, спартански режим, а понякога и усилен побой. Това

...
Военна дисциплина, спартански режим, а понякога и усилен побой. Това
Коментари Харесай

Ужасът в китайските лагери за интернет зависими

Военна дисциплинираност, спартански режим, а от време на време и интензивен побой. Това са методите на лекуване в китайските лагери за интернет подвластни младежи - институции с спорна популярност, които съществуват от към 10 години и се пробват да лекуват младежи, пристрастени към компютърните занимания.

По-рано този месец 18-годишно момче от провинция Анхуй умря в локална болница откакто прекара единствено няколко дни в подобен лагер.

Китай задължи мюсюлманите си да конфигурират шпионски програмен продукт на телефоните си

Китай цензурира Мечо Пух - доста приличал на президента

По тялото на младежа бяха открити следи от голям брой пострадвания, което докара до ареста на шефа и членове на личния състав на центъра. Институцията ще остане затворена до края на следствието.

Майката и бащата на момчето прибегнали до лагера, откакто се почувствали неспособни да се оправят с интернет зависимостта на сина си.

Центърът, в който го изпратили, рекламирал методите си като композиция от "психологически насоки и физически тренировки ".

Teens death at Chinese internet addiction camp sparks anger https://t.co/ElJoYMgqt6 pic.twitter.com/EOBgnEA9kF
— Zesty China News (@zesty_china) August 14, 2017
Младежът влезнал там на 3 август и единствено два дни по-късно родителите му получили позвъняване от болничното заведение, където бил признат и по-късно умрял. По тялото му имало следи от 20 външни и няколко вътрешни контузии.

Майката разказва тялото на сина си като "покрито с белези, от глава до пети ".

Същевременно локалните медии търсят повода за случая по едно и също време в неналичието на по-строг надзор върху лагерите, по този начин и в отхвърли на доста родители сами да извърнат задоволително внимание на зависимостите и потребностите на децата си.

Популярността на лагерите за интернет подвластни в Китай нараства през последните години, като някои са част от държавни лечебни заведения, а други са частни институции.

Все повече родители изпращат децата си в такива места, макар многочислените сигнали за пердах над пациенти, потребление на електрошок и други спорни практики.

Миналата година китайска тийнейджърка умъртви майка си, тъй като я пратила на такова място, където била унизена.

China has opened up a boot camp for people addicted to the #internet with people going there from as young as 8! https://t.co/qqbKgyv327 pic.twitter.com/GXOPqpNgJ9
— NetWeaver (@netweaveruk) July 4, 2017
Случаят на убития от пердах младеж също не е първия на умрял след физическо принуждение в центровете за подвластни.

Първата такава институция е отворена през 2004 в Пекин. Нейн основател е Тао Ран - някогашен боен.

Ран е на мнение, че доста от центровете като неговия заменят с жестокости отсъствието на теоретичен метод в работата им.

Той да вземем за пример акцентира, че доста от интернет подвластните имат проблеми с концентрацията и няма по какъв начин да съблюдават заповеди във самобитни военни лагери.

"Когато вкараш тези деца в лагери или учебни заведения те имат проблеми с преподавателите, тъй като не могат да стоят мирни, а тренировките това е основно ", разкрива Тао.

China's war on internet addiction. Web-dependent kids in a special rehab boot-camp: https://t.co/XU5Zx14NN5 pic.twitter.com/ZGv6V4J0xj
— RT_Documentary (@RT_Doc) November 17, 2016
До 2015г. над 6000 души минават на лекуване през неговата клиника. Интернет потребителите в Китай сред 15 и 35 години са почти към 200 милиона души.

Около 10% от тези под 18 години се считат за пристрастени по публична статистика. В нея границата на взаимозависимост е превозване на повече от 6 часа дневно в интернет или компютърни игри.

Много родители, които разпознават интернет взаимозависимост при децата си и желаят бързото й превъзмогване, са привлечени от рекламните апели на центровете, регистрира пред Би Би Си проф. Трент Бакс, китайски психолог, изследвал този вид пристрастяване.

В някои случаи родителите също по този начин утвърждават насилствените способи като "традиционна " форма на образование за сложни деца.

"Те също по този начин дават отговор на действителния си боязън, че сполучливото бъдеще на единственото им дете може да не бъде сбъднато, тъй като то не желае да спре да играе и да стартира да учи ", счита още Бакс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР