Военна база в Сирия, контролирана от американски войски и сирийски

...
Военна база в Сирия, контролирана от американски войски и сирийски
Коментари Харесай

Американска военна база в Сирия е била атакувана с дронове

Военна база в Сирия, следена от американски войски и сирийски опозиционни бойци - техни съдружници, е била атакувана с дронове, заяви американската войска, представена от Ройтерс, като добави, че няма жертви и вреди.

Според известието нападението е осъществено в покрайнините базата Ат Танф, покрай границата сред Сирия, Йордания и Ирак. Към момента никой не е поел отговорност за офанзивата.

В базата са ситуирани войски на Съединени американски щати и съдружниците им и там те приготвят сирийски патрули за противопоставяне на бойци от " Ислямска страна " (ИД). Обектът е ситуиран наоколо до път, който свързва Техеран и Ливан и е жизненоважен за подкрепяните от Иран сили.

Американската войска сподели, че съдружните войски дружно с опозиционни бойци " тази заран са реагирали на офанзивата с няколко системи за Противовъздушна отбрана в покрайнините въз основата Ат Танф ".

В известието се показва, че войските сполучливо са обезвредили един от дроновете, само че втори се е взривил на територията въз основата, без това да е довело до жертви или вреди. Останалите опити за офанзиви с дронове са били несполучливи.

Генерал-майор Джон Бренън, който оглавява интернационалната коалиция против ИД, осъди нападението, като сподели, че сходни дейности " слагат в риск живота на почтени сирийски цивилни и подриват забележителните партньорски старания за дефинитивна победа над ИД ".

Атаката се състоя часове, откакто при израелски въздушни набези против Западна и Централна Сирия починаха трима бойци, а други трима бяха ранени, отбелязва Ройтерс. Според основаната във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права Израел е блъснал позиции на сирийската войска, където са ситуирани подкрепяни от Иран бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР