Военен вертолет облетя района и си тръгна. Обявиха, че няма

...
Военен вертолет облетя района и си тръгна. Обявиха, че няма
Коментари Харесай

Спасители: Сваляме труповете на ръце, дано мине без инцидент...

Военен вертолет облетя региона и си потегли. Обявиха, че няма да могат да смъкват телата на двамата мъже, починали под връх Вихрен. Това съобщи в 14.30 за „ Марица “  дежурният в ПСС –Банско Венелин Петров. 

Времето е отлично. Така Петров опроверга появили се изказвания, че акцията с вертолет Кугар не може да се реализира поради рискови метеорологични условия. 

Колегите спасители ще смъкват труповете на ръце, без значение от рисковете. Не можем да ги оставим на произвола на ориста на височина 2300 метра.  Акцията сигурно ще трае часове – 15 часа, може и повече. Дано се разминем без произшествия, защото теренът е рисков, стръмен и замръзнал, изясни дежурният избавител.   

След едноседмично търсене тялото на 69-годишния софиянец Пламен Христов беше намерено от дрон на 1 януари в улей по западния скат на връх  Вихрен над Влахини езера. Изненадващо до Христов беше намерено и второ тяло на мъж, чиято идентичност сега не е открита. Досега за втори липсващ не беше упоменато. Вероятно се отнася за човек, опитал се да помогне на Христов, считат планинари. 

Инцидентът с двамата мъже евентуално е станал на слизане по извънредно рисковия борд от Вихрен към премката към Казаните, допусна известният публицист планинар доцент Сандю Бешев, който разяснява случая за „ Марица “.     
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР