Военен самолет Су-34 се разби в непосредствена близост до жилищна

...
Военен самолет Су-34 се разби в непосредствена близост до жилищна
Коментари Харесай

Изтребител се разби и подпали жилищен блок в руския град Ейск

Военен аероплан Су-34 се разруши в непосредствена непосредственост до жилищна постройка в южния съветски град Ейск, който се намира на брега на Таганрогския залив на Азовско море в Краснодарския край. На мястото са пристигнали пожарникари и коли за спешна помощ, оповестиха за ТАСС очевидци от местопроизшествието.

Жилищният блок е на девет етажа, като пожарът е обхванал от първия до петия етаж на един вход. На собствен ред управляващите оповестиха, че четири етажа са обхванати от пожар.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев е отпътувал за мястото на случая, написа в неговия канал в “Телеграм ”.

Най-малко двама души са починали, а 15 души са потърпевши, оповестиха от Министерството на изключителните обстановки.

Според Министерството на защитата на Русия при набиране на височина по време на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг се е разрушил бомбардировач Су-34, самолетът е паднал в рамките на град Ейск. Пилотите се катапултирали. Според тях повода за злополуката е запалване на един от моторите по време на политане. На мястото на злополуката на Су-34 в двора на един от жилищните квартали се е запалило горивото на самолета. Пожарът е обхванал няколко етажа на високия блок, като са развалени 17 жилището, написа по-късно Кондратиев в своя канал в “Телеграм ”. По-рано спешните служби на ТАСС оповестиха за 15 развалени жилището.

Според “Интерфакс ” в една или друга степен са пострадали 45 жилището от жилищната постройка. Има и известия за частично срутване на няколко етажа от блока, само че това към този момент не е доказано.

Жителите на многоетажната постройка са изпратени в три центъра за краткотрайно настаняване, оповестиха за ТАСС от администрацията на Ейския регион. Хората са настанени в детски лагер, хотел и в Дома на офицерите.

Според представител на градската управа няма вреди по общинската и комунална инфраструктура.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР