Военен преврат е осуетен от Путин и ФСБ (наследникът на

...
Военен преврат е осуетен от Путин и ФСБ (наследникът на
Коментари Харесай

Ликвидирани ли са висши руски генерали от таен спецотряд на ГРУ?

Военен прелом е осуетен от Путин и ФСБ (наследникът на КГБ). През последните дни са изчезнали над 15 генерали и други висши офицери. Смята се, че са задържани, а на околните им е обявено, че са извикани по работа, без повече пояснения. Това научи от свои източници в Москва.

Заговорът е задействан след изтеглянето на ген. Герасимов като командващ съветските войски в Украйна. Той бе упрекнат, че отстъпва значими позиции, окупирани до неотдавна от съветските елементи. Засега се твърди, че той продължава да е шеф на Генералния щаб, само че към момента не се знае къде е сега. Вчера някакъв уебсайт заяви, че е взел участие в заседание във военното министерство. Наблюдатели обаче считат, че е показан с цел да се понижи напрежението в армията и измежду негови поддръжници измежду офицерския корпус.

За прелом се заприказва по време на похода за правдивост на Евгени Пригожин и ВЧК " Вагнер " към Москва. Тогава в Кремъл породиха подозрения, че висши командири от съветската войска поддържат " готвача на Путин " в митинга му против военното министерство.

Преди няколко дни ненадейно изчезна един от най-популярните съветски генерали - заместник-министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров, който е Герой на Русия, притежател на всички висши държавни награди.

Ден преди него вдън земя потъна и заместник-командира на обединените съветски войски в Украйна ген. Сергей Суровикин.

Британското разузнаване МИ-6 още тогава означи мистериозното изгубване на висши съветски командири и загатна, че става дума за вероятен скрит план.

Свалянето на Путин не било обаче опит за промяна на един деспот с различен или въвеждане на военна тирания. Целта на заговора, съгласно нашите източници, е смяна на модела на ръководство, отваряне на Русия към Европа и останалия свят, осъществяване на демократични избори и на първо място прекъсване на войната против Украйна и евакуиране на съветските войски от нейната територия.

Още през март Пентагона заяви, че има приключване на информация от американските секрети служби, в която се приказва за готвен боен прелом против Путин. Данните са от съветското контраразузнаване, до които се били добрали американците. Според въпросните документи начило на недоволството от Кремъл стояли шефът на Генщаба ген. Герасимов и секретарят на Съвета по защита Патрушев. Повод за надигащото се неодобрение са големите загуби, които понасят съветските специфични елементи в жива мощ и техника.

Една от версиите за изгубването на значими военни е, че са разследвани и са в ареста, както и, че някои от тях са премахнати от спецагенти от отряд 29155 на военното разузнаване - ГРУ. Едва ли обаче Путин ще посмее да унищожава физически висши офицери, тъй като рискува командването на войските да се вдигне против него, което подсигурява края на властта му.

От друга страна Путин се опасява от някои висши офицери, които подлагат на критика дейности на Кремъл и е подготвен да се разправи с тях по всевъзможен метод, с цел да показва мощ и да потуши в зачатък опити за заприказва в офицерските среди. Не е ясно обаче докога ГРУ (Главното разследващо управление) ще му бъде лоялно...

Очаква се бурно развиване на недоволството в армията, защото жертвите на фронта се усилват лавинообразно, а от страна на Кремъл няма даже опит за обосноваване на близки и средносрочни цели. Снабдяването на войските е мизерно, а в частите бушуват кавги, извращения, корупция и полови издевателства. Все повече млади командири и бойци отхвърлят да водят война на първа линия, тъй като това е съвсем сигурна гибел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР