Военен парад по повод 70-ата годишнина от основаването на Северна

...
Военен парад по повод 70-ата годишнина от основаването на Северна
Коментари Харесай

10 000 военни участваха в парада в Пхенян за 70-ата годишнина на Северна Корея

Военен церемониал във връзка 70-ата годишнина от основаването на Северна Корея (КНДР) се състоя в столицата Пхенян, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

По оценки на организация Йонхап в парада са взели участие 10 000 военни от Корейската национална войска. Показани бяха и артилерийски системи, танкове и друга бойна техника, само че не и междуконтинентални балистични ракети, нито балистични ракети с дребен и междинен обхват. В самата столица Пхенян не бяха видяни плакати, възхваляващи смисъла на нуклеарните и ракетните разработки за КНДР, отбелязва японската организация Киодо.

Според специалистите това е опит да не се нажежава атмосферата на фона на опитите за разговор със Съединени американски щати. Демонстрацията на междуконтинентални балистични ракети на 8 февруари на парада във връзка 70-ата годишнина от основаването на севернокорейската войска провокира отрицателната реакция на Япония и западните страни.

Освен това водачът на КНДР Ким Чен Ун през днешния ден не произнесе тирада. Вместо него това направи ръководителят на Народното събрание Ким Йон Нам, който акцентира на икономическите цели на режима, а не на нуклеарната му мощ. Това демонстрира, че новата тактика на Ким Чен Ун е да сепостави акцентиране върху развиването на стопанската система, отбелязва АП, като показва, че стопанската система беше значима част и от концерта, проведен в навечерието на годишнината за непознати дипломати и публицисти.

На парада участваха председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко и ръководителят на китайския парламент Ли Чжаншу, специфичен представител на президента Си Цзинпин. В края на парада Ким Чен Ун се ръкува с него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР