Военен конфликт между Русия и Северноатлантическия алианс НАТО е малко

...
Военен конфликт между Русия и Северноатлантическия алианс НАТО е малко
Коментари Харесай

НАТО с плашеща прогноза за война с Русия

Военен спор сред Русия и Северноатлантическия алианс НАТО е малко евентуален, само че въпреки всичко е „ вероятен ”. Това излиза наяве от отчет на Колежа по защита на НАТО, отдаден на смисъла на Прибалтика.

Докладът преглежда смисъла на Прибалтийските републики и показва, че НАТО би трябвало да отбрани североизточната си граница. Документът отбелязва, че още повече американски военнослужещи би трябвало да бъдат изпратени в този район, защото Русия може да употребява Прибалтика, с цел да „ унищожи европейската отбранителна архитектура ”.

Авторът на отчета написа, че през последните 10 години Руската федерация показва желанието си да подкопае отбранителните качества на Стария континент. Рискът от боен спор към този миг е невисок, само че не е нулев. За да понижи рисковете, НАТО би трябвало да укрепи възпиращия си капацитет в балтийските страни. Това може да стане с разполагането на спомагателни бойци.

По-рано се появи информация, че Конгресът на Съединени американски щати желае да финансира със заеми страни от Източна Европа, които не престават да употребяват руско въоръжение, в това число и България. Целта е да се понижи зависимостта сред тези страни и Москва. През последните години Кремъл и НАТО си насочат взаимни обвинявания в нападателни дейности. След анексирането на Крим връзките сред Москва и западните страни доближиха точка на заледяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР