Водят се разговори за закупуване на двигатели за МиГ-29 от

...
Водят се разговори за закупуване на двигатели за МиГ-29 от
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Водят се разговори за закупуване на двигатели за МиГ-29 от Полша и Словакия -

" Водят се диалози за закупуване на мотори за МиГ-29 от Полша и Словакия ", съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия.

" Правим всичко допустимо, с цел да удължим живота на МиГ-29 ", добави той.

В същото време се работи и по различен вид - придобиване на друга допустима платформа, която да запълни празнината, която се отваря от вероятно прекъсване на Миг-29. Изпратени са писма до Швеция, Франция, Израел и Съединени американски щати.

В момента Министерството на защитата създава Инвестиционен проект - стратегия, в която са заложени 12 капиталови плана, оценени като приблизителни стойности, изясни той. За този развой на превъоръжаване ще бъдат нужни сред 6 и 8 милиарда лв.. Работи се и по дотъкмяване на стартиралите процедури за доставки на ново въоръжение.

Министър Стоянов уточни още, че модернизацията на Българската войска може да бъде осъществена със подписване на контракти с разсрочено заплащане през годините. Той ще упорства още през 2023 година бюджетът на Министерството на защитата да доближи 2% от Брутният вътрешен продукт.

" Модернизацията на армията не е еднократен развой. Той би трябвало да продължи с последователност сред другите държавни управления ", безапелационен беше той.

Стоянов съобщи, че към средата на октомври се чака бойната група с рамкова страна Италия, на която страната ни е хазаин, да реализира първични оперативни качества. Очаква се към нея да се причислят формирования от армиите на Гърция, Република Северна Македония, Албания, Черна гора, Съединени американски щати, като общият ѝ състав да доближи над 1500 военнослужещи.  

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР