Водят се преговори за придобиване на две подводници за бойния

...
Водят се преговори за придобиване на две подводници за бойния
Коментари Харесай

Каракачанов се втурна да купува подводници

Водят се договаряния за придобиване на две подводници за бойния ни флот, заяви през днешния ден във Варна вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Те щели да бъдат втора ръка, а страната ни ще ги вземе от партньорска натовска страна. Министърът сподели още, че идният градеж на два патрулни кораба най-вероятно ще се случи във Варна.

В момента последната ни подводница " Слава " стои на пристан в Белослав, с цел да се трансформира в музей. Тя бе изведена от екслоатация преди десетина години. Музейният план е на частната компания " ИНХОМ ", откакто община Варна й подари плавателния съд за 10 години. Преди това Варна и страната се чудеха какво да го вършат. 

Каракачанов е в морския град през днешния ден, с цел да взе участие в гала на Военноморското учебно заведение " Н.Й. Вапцаров ". Той отхвърли обаче да разяснява пред публицисти последните разпри в ръководещата коалиция около ареста в Пловдив. Мотивът му бе, че на територията на армейски обект на е редно да приказва за политика. 

В същото време държавното управление утвърди Доклад на министъра на защитата по отношение на резултатите от активността на Междуведомствена работна група за разглеждане, анализиране и оценка на постъпилите предложения по Актуализиран план за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “.

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили остарели кораби съветско произвеждане, неподлежащи на рационализация и ремонт.

Също по този начин се разпорежда на министъра на защитата да предприеме следващи дейности по подготовка и сключване на контракт с класирания преди всичко участник немската корабостроителна компания „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG ”.

Офертата на „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG ” дава отговор на условията на Министерството на защитата според Поканата за даване на предложения. Компанията е предоставила всички нужни документи, свързани с персоналното положение, критериите за асортимент, техническите условия и нейното ценово предложение влиза във финансовата рамка на плана в размер на 984 000 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР