Водят се дискусии за евентуално посещение на полския президент Анджей

...
Водят се дискусии за евентуално посещение на полския президент Анджей
Коментари Харесай

Полският президент може да посети САЩ след обявяването от Тръмп изтегляне на войски

Водят се полемики за вероятно посещаване на полския президент Анджей Дуда във Вашингтон , оповестяват полски медии, защото Варшава желае да ускори наличието на американските военни в някогашната комунистическа страна, оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че Съединените щати ще съкратят броя на своите войски в Германия към 9 500. Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че се надява част от войските да бъдат преместени в Полша , която също е член на НАТО.

" Ако има такава публична покана, тогава ще има такова посещаване и ще има такава среща ", разяснява Кшиштоф Шчерски, асистент на Дуда.

Полската държавна осведомителна организация PAP заяви, че покана е получена на работно равнище, макар че никоя от страните не е удостоверила това . Говорителят на Дуда отхвърли коментар.

Посланикът на Съединени американски щати в Полша Жоржет Мосбахер похвали двустранните връзки във видео изказване за медии . Въпреки че не сподели дали полският президент ще посети Вашингтон, тя изясни, че съдействието ще " пораства и пораства " и че Дуда и Тръмп имат " доста неповторими връзки ".

" Ще видите това в бъдеще, по какъв начин работят дружно , за да създадат и двете ни страни по-безопасни ", добави тя.

Дуда, съдружник на ръководещата националистическа партия Право и правдивост, се кандидатира за президентските избори на 28 юни. На 12 юни м иналата година Тръмп се съгласи да изпрати още 1000 военнослужещи в Полша , засилвайки отбраната против Русия и затвърждавайки двустранните връзки.

" Ройтерс " заяви предходната седмица, че планът има проблеми на фона на разногласия по отношение на финансирането и къде да са войските . Информацията бе отречена от някои членове на държавното управление на Полша и от дипломат Мосбахер.
 Полша желае колкото се може повече американски войски в Европа
Полша желае колкото се може повече американски войски в Европа

Не знае, дали Съединени американски щати ще трансферира нуклеарно оръжие от Германия, само че желае войските да са оборудвани добре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР