Водоснабдяването за района на Търговище - Шумен е изложено на

...
Водоснабдяването за района на Търговище - Шумен е изложено на
Коментари Харесай

Трескаво се търси вода и за Търговище

Водоснабдяването за региона на Търговище - Шумен е изложено на риск в вероятност, сходно на Бургас. А в някои обитаеми места - като Антоново, режим има и сега. Затова министърът на околната среда и водите Емил Димитров се насочи на север. В Търговище той разпореди оптимално бързо да се търсят различни питейни източници за региона. Целта е освен да се обезпечи вода за популацията, само че да се подсигуряват и количествата за напояване.

В момента Антоново черпи вода от язовир " Ястребино ". Но кардиналната функционалност на оборудването е да доставя земеделците в района. Затова екоминистерството желае ВиК - Търговище да обезпечи вода от различни места. Според МОСВ в община Антоново има 140 водоизточника, за които не е подадено заявление за ползване; общо в региона ВиК - Търговище употребило едвам 13 от всичките 283 източника - налице е запас, който да реши проблемите.

Аналогична е обстановката с " Тича ". Основната функционалност на язовира не е да обезпечава питейна вода, само че се употребява и за тази цел, снабдявайки Шумен и Търговище.  За да балансира, Министерство на околната среда и водите намялава водата за напояване от него, като в отплата включва за селското стопанство язовир " Шумен ". Добрата вест е, че стъкларският цех в Търговище е намерил различно зареждане, което понижава натиска към " Тича ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР