Водоснабдяването на 25 000 жители на Свищов и селата Вардим

...
Водоснабдяването на 25 000 жители на Свищов и селата Вардим
Коментари Харесай

Довечера ще бъде възстановено водоподаването към Свищов и две села

Водоснабдяването на 25 000 поданици на Свищов и селата Вардим и Царевец ще бъде възобновено довечера, увери кметът на града Генчо Генчев, представен от БНР. До казуса се стигна откакто тази заран аварираха новият и остарелият тръбопровод, доставящи вода до обитаемоте места. Едната повреда е отстранена, по втората ще се работи на следващия ден.

Свищов
 © Архив
Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват комбинирано от 60-годишен злепоставен железен тръбопровод и нов полиетиленов, който не е въведен в употреба и е обект на инспекция от Специализираната прокуратура за занемареност при построяването му. Тази заран аварираха и двата водопровода.

" Направи се всичко належащо да се байпасира и да се укрепи металният тръбопровод. Започна водоподаването по остарелия магистрален тръбопровод. На огромния полиетиленов тръбопровод се взе решение да стартира работата на следващия ден ", съобщи кметът на Свищов.

" Община Свищов упорства пред държавното управление за безплатна финансова помощ в размер на 3 млн. лева да подменим напълно новия полиетиленов тръбопровод, с цел да не изпаднем във водна рецесия ", добави кметът.
 Голяма повреда на магистралния тръбопровод към Свищов Голяма повреда на магистралния тръбопровод към Свищов
Голяма повреда на магистралния тръбопровод към гр. Свищов наруши водоподаването в с. Вардим, град Свищов и с. Царевец, излиза наяве от уеб страницата на община Сви...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР