Водоснабдяването на 2,5-милионното население на либийската столица Триполи и цялата

...
Водоснабдяването на 2,5-милионното население на либийската столица Триполи и цялата
Коментари Харесай

След два дни: Пуснаха водата на Триполи

Водоснабдяването на 2,5-милионното население на либийската столица Триполи и цялата северозападна част на страната бе възобновено два дни, откакто бе прекратено от въоръжена група, съобщи Ройтерс, цитирайки локалните управляващи.

Така не се стигна до дефицит на вода, който би могъл да провокира филантропична рецесия.
Water supplies restored to besieged Libyan capital Tripoli
— Zyite.com (@zyiteblog)

Организация на обединените нации осъди прекъсването на водата и го съпостави с военно закононарушение. Международно приетото либийско държавно управление упрекна за него сили, правилни на източния боен пълководец Халифа Хафтар, който се пробва да превземе Триполи. От щаба на Хафтар обаче отхвърлиха да са спирали водата. Командир на един от отрядите на предвожданата от него Либийска национална войска сподели, че те са изпратили подкрепления, които да подсигуряват сигурността на водоснабдителната тръба.

Водата за Триполи се доставя от подземни източници в Сахара .
Water flows back to Tripoli, saving Libyans from humanitarian crisis
— Tracy Merlin (@tracy_merlin) В събота въоръжена формация атакува помпена станция на към 400 км южно от Триполи и принуди чиновниците в нея спрат водата за столицата, споделиха от водоснабдителната компания без повече детайлности. Водата за битовите консуматори обаче не бе спряна неотложно, тъй като водната система на града има ресурси за два дни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР