„Водоснабдяване и канализация“ - Враца е извършило на територията на

...
„Водоснабдяване и канализация“ - Враца е извършило на територията на
Коментари Харесай

ВиК-Враца изпълни годишния си инвестиционен план само за 6 месеца

„ Водоснабдяване и канализация “ - Враца е направило на територията на региона реконструкции и разширения на водопроводната мрежа с обща дължина 11125 м. Инвестициите, които е направило сдружението, са в размер на 985 383 лева Само за първите 6 месеца ВиК Враца е изпълнило наложителното равнище на вложения, заложени в подписания контракт с Асоциацията по водоснабдяване. Те са ориентирани за възстановяване на ВиК мрежата, за действия свързани със събиране и филтриране на отпадъчните води, за рационализация на съществуващите индустриални мощности, потребление на материали при създаване и реорганизация на водопроводните мрежи, за поддържане на нужното техническо ниво на оборудванията, отговарящо на актуалните условия на водоснабдяването.
На територията на всички общини в региона са осъществени действия по рехабилитация на водоснабдителните системи. В община Враца от началото на годината до в този момент са осъществени реконструкции на част от водопроводната мрежа на улиците „ Иванка Ботева “ и „ Христо Ботев, както и в селата Косталево, Паволче и Челопек. Дружеството интензивно спомага и в строително ремонтните действия по водния цикъл на гр.Враца. В Криводол напълно са ремонтирани водоемите в селата – Лесура и Градешница, реконструиран е част от вътрешния тръбопровод в селата Галатин и Ракево. В община Мездра сдружението е вложило 104 873 лв. в замяна и реконструкции на водопроводна мрежа в железничарския град и селата Игнатица, Елисейна, Зверино и Руска бела. Ремонтиран е водоема в Моравица. Реконструирани са 1206 метра от водопроводната мрежа на Роман – ул. “Христо Ботев “. В община Бяла Слатина от началото на годината до в този момент е реконструиран част от външния тръбопровод в село Галиче. В общините Борован и Оряхово са ремонтирани водоемите в селата Малорад, Лесковец, Горни Вадин и Остров. Реконструирани са елементи от улиците “Леденика “ и „ Георги Димитров “ в село Горни Вадин, както и част от ул.„ Ал. Стамболийски “ в Селановци. В община Мизия е реконструиран външен напорен тръбопровод с дължина 800 м. Реконструиран е водоема „ Ракетна площадка “ в село Хайредин, както и част от вътрешната водопроводна мрежа на селото.
Основните цели, които сдружението си е сложило в своята активност, са обезпечаване на обикновено водоснабдяване във всички обитаеми места в региона, отклоняване и филтриране на отпадъчни води, понижаване загубите на вода, възстановяване качеството на осъществяваните услуги за популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР