Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе поднесе извинение за неудобствата,

...
Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе поднесе извинение за неудобствата,
Коментари Харесай

ВиК-Русе поднесе извинения за нарушеното водоподаване

„ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе сервира опрощение за неудобствата, провокирани сред 21-ви и 23-ти юли, вследствие на зародили механически проблеми при реконструкцията на основен водопроводен клон, захранващ с вода кв. „ Здравец – изток “, кв. „ Родина “ (1, 2 и 4 ), както и ул. „ Шести септември “, ул. „ Борисова “, ул. „ Николаевска “ и бул. „ Мидия-Енос “.

От прессъобщението на сдружението излиза наяве, че на 21.07.2022 година е планувано създаване на водопроводни връзки по основния клон в интервала 8:00 – 17:00 ч., като вследствие на механически затруднения се постанова удължение на времето за довеждане докрай. Водата в засегнатите от ремонтните действия квартали е пусната след 23:30 ч. Поради амортизираното положение на водопровода след възобновяване на водоподаването пораждат повреди, което води до наново спиране. За премахване на проблемите на място са изпратени три екипа и е ангажирана цялата налична техника на сдружението, като в това време са обезпечени две водоноски за потребностите на потребителите – на ул. „ Чая “ и ул. „ Рига “. Възстановителните действия, които включват незабавна замяна на 80-метров сектор от основния водопроводен клон, не престават до 22 ч. на 22-ри юли, след което още веднъж е възобновено естественото водоподаване. В събота, на 23-ти юли, пораждат още няколко повреди – по ул. „ Рига “, бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Мала планина “, което води до отчасти нарушение на естественото водоподаване в няколко региона. След усилена работа по отстраняването на проблемите водоподаването е възобновено.

Водоснабдяването на посочените квартали и улици се реализира единствено посредством един основен водопроводен клон от съществуващата мрежа и няма разновидности за различно водоснабдяване. Поради тази причина при планови поправки и в спешни обстановки се постанова водоподаването в захранваните от водопровода региони да бъде прекратено до привършване на възстановителните работи. От друга страна, водопроводът е построен от етернитови тръби с огромни диаметри и обща дължина от почти 5 км, които са мощно амортизирани, като това е причина за пораждане на затруднения при възможни ремонтни действия.

От „ВиК“ ООД – Русе прецизират, че до този миг със лични средства е сменен към 1 км от водопровода. Останалата част от тръбите по неговото трасе се подменят в границите на инфраструктурния ни план, който се извършва с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, както и с заем от Европейската банка за възобновяване и развиване. В плана е планувано и създаване на техническо оборудване за повишение на налягането на ул. „ Прага “ за в допълнение зареждане на основния клон. По този метод зареждането с вода на водопровода, снабдяващ посочените нагоре региони, ще се обезпечи от две места, което ще обезпечи непрекъснатостта на водоснабдяването.

От сдружението благодарят на жителите и гостите на град Русе за проявеното схващане и самообладание. „Известно е, че в хода на работата ни се постанова водоподаването да бъде спирано за избран интервал от време. Значителна част от ВиК мрежата в града обаче е остаряла и е в неприятно техническо и експлоатационно положение, което усложнява осъществяването на плановите ремонтни действия. Уверяваме Ви, че вършим всичко допустимо, с цел да реагираме навреме при пораждане на повреди, като екипите ни работят интензивно за отстраняването на всеки проблем в най-кратък период. Остарялата мрежа и честите повреди са съществена причина реализирането на план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Русе “ да е извънредно належащо и неотложно. Уверяваме Ви, че сдружението ни няма да пести сила и запаси и ще направи нужното за сполучливото осъществяване на плановите действия, което ще способства значително за понижаване на проблемите по мрежата и ще увеличи доста виталния стандарт в града“, декларират от сдружението и подчертват, че „ ВиК “ ООД – Русе ще продължи да работи за развиване и модернизиране на ВиК инфраструктурата и даване на качествени услуги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР