Водоподаването в село Замфирово е възстановено, съобщиха от община Берковица.

...
Водоподаването в село Замфирово е възстановено, съобщиха от община Берковица.
Коментари Харесай

Край на мъките! Възстановиха водоподаването в село Замфирово

Водоподаването в село Замфирово е възобновено, оповестиха от община Берковица. Водата тръгнала на 11.07.2022 година към 20:00 ч., само че поради огромната водопреносна мрежа в селото над 9 -10 км., зареждането му с вода е траяло над 8-10 часа.
Към обяд на 12.07.2022 година, водоподаването към домовете на жителите на Замфирово е изцяло възобновено.
Причината за прекъснатото водоснабдяване е задръстване в последния кран на водопроводната апаратура преди влизането на водата във водоема.
На 8 юли 2022 година, на сесията на Общински съвет - Берковица, кметът на Община Берковица Димитранка Каменова увери шефа на "ВиК- Берковица " Йордан Йорданов, че сдружението ще получи цялостната й поддръжка за справяне с зародилия проблем, за отстраняването на който неизбежно е належащо време, схващане и самообладание.
За недопускане на следващи повреди, ще бъде импортирана докладна към Общински съвет – Берковица за обезпечаване на благоприятни условия за финансиране построяването на нова водопроводна мрежа в селото.
Община Берковица, взаимно благодарение на чиновници на ЦОП - Берковица, оказаха поддръжка на живущите в Замфирово, като по време на създалата се обстановка бяха раздадени 12 палета минерална и изворна вода на жителите и възрастните хора в селото.
"Благодарим на всички, които демонстрираха схващане и самообладание и на тези, чиито лица останаха отвън обсега на камерите, тъй като бяха ангажирани да оказват помощ и да работят по премахване на казуса ", написаха от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР