Водолази видяха край Калифорния екзотична раирана риба, която явно е

...
Водолази видяха край Калифорния екзотична раирана риба, която явно е
Коментари Харесай

Японска риба измина 8000 км до Калифорния

Водолази видяха край Калифорния екзотична раирана риба, която очевидно е достигнала там с парчета след опустошителното земетресение от 2011 година, заяви в. "Индипендънт ".

Черно-бялата риба Oplegnathus fasciatus за първи път се появи в залива Монтерей край Сан Франциско през 2014 година Видът не е характерен за американското крайбрежие. Той живее във водите край Япония, Корея и Китай на повече от 8500 км.

Единственият метод, по който рибите биха могли да изминат такова голямо разстояние, е по парчета с вълната цунами от 2011 година Характерно за този тип е, че живее измежду водорасли и боклуци. Затова отломките са били привлекателна среда и с тях рибите са дрифтирали през Тихия океан.

Джонатан Гелер от морската лаборатория в Мос Лендинг, Калифорния, изследва по какъв начин вълната цунами от 2011 година в Япония е повлияла на морския живот. Той има доказателства, че 289 типа, присъщи за японското крайбрежие, са достигнали до Хавай и Северна Америка за шест години.

В калифорнийски води са видени няколко представители на Oplegnathus fasciatus, само че те едва ли се възпроизвеждат, тъй като изискванията там са по-студени, в сравнение с са привикнали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР