Водолази, слезли наскоро в гигантската система от пещери Сак-Актун в

...
Водолази, слезли наскоро в гигантската система от пещери Сак-Актун в
Коментари Харесай

Невероятно: Череп с микрочип на 12000 години открит в подводна пещера край Мексико

Водолази, слезли неотдавна в гигантската система от пещери Сак-Актун в мексиканската част на полуостров Юкатан, откриха останките на мъж на възраст към 12 хиляди години. Според археолога Гилермо де Анда, в една от пещерите имало човешки череп, затрупан с варовик. Учените считат, че за това е съдействала дъждовната вода, което значи, че останките са били в почвата дълго преди 317-километровата пещерна система Сак-Актун да бъде потопена преди 9000 години.



Ако се има вяра на специалистите, многочислените кости принадлежат на маи, които вероятно са слизали тук, с цел да търсят питейна вода. Горепосоченият череп е приет от откривателите за извънредно значимо изобретение, което заинтригува доста откриватели на древността, само че след известно време археолозите престанаха да приказват за него, като че ли нищо не се случило. Това породи още по-голямото любознание на международната общественост. Мексиканският публицист Педро Санче, излежал 9 месеца в затвор поради прекомерно свободните си цивилен възгледи, твърди, че вътрешен човек му разказал за тайната на този череп и тази загадка е в действителност невероятна.

Мексиканецът споделя, че специалистите ненадейно разкрили в черепа неестествен имплант. На първо място, хората на науката са вярвали, че това е елементарна железна пластина, вградени в главата на индианеца след трапанация на черепа (такива интервенции са се практикували в дълбока древност), само че в реалност това се оказал много по-различен артефакт, и учените не повярвали на очите си. Санча твърди, че в черепа бил открит същински микрочип и всичко демонстрира, че той е бил вграден на античния човек преди 12 хиляди години! Как е допустимо това, никой не може да изясни. Притеснителната находка бързо била предадена на управляващите и те строго забранили на археолозите да приказват за нея.

Твърди се, че черепът има следи от черепна хирургия и тайнствена интегрална скица, медна на външен тип, е ловко вградена в костта на париеталния лоб. Използвайки микроскоп, учените разкрили в чипа извънредно тънка разклонена мрежа от контакти. Човек може единствено да гадае кой е вградил комплицираната микросхема в главата на индианеца квас, и каква сензация би станала тази вест, в случай че не беше скрита от хората.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР