Водолази продължават и днес издирването на телата на жертвите на

...
Водолази продължават и днес издирването на телата на жертвите на
Коментари Харесай

Водолази продължават да издирват жертви на вулкана на новозеландски остров

Водолази не престават и през днешния ден издирването на телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. По последни данни бедствието лиши живота на минимум 16 души.

Под опасността от ново изригване водолазите претърсват водите към острова. От общо 47-те души, намирали се на острова сега на изригването, с изключение на 16-те починали, 28 са към момента в лечебни заведения в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в сериозно положение.

Няколко души се водят за изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, Съединени американски щати, Англия, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

Тленните остатъци на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована интервенция с присъединяване на новозеландски командоси. Първата жертва бе публично разпозната през днешния ден и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със фамилията си, с цел да чества рождения си ден.

Според учените, наблюдаващи острова, има сред 35 и 50 % шансове за ново изригване. Идния понеделник новозеландците ще запазят минута безмълвие в памет на жертвите на вулканичното изригване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР