Водолази от Гражданска защита и военни моряци намериха тялото на

Водолази от Гражданска защита и военни моряци намериха тялото на ...

Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна.


Водолази от Гражданска защита и военни моряци намериха тялото на издирваното 14-годишно момиче, което вчера следобед изчезна в морето на централния плаж във Варна. Акцията беше възобновена тази сутрин въпреки силното вълнение.

След три часова акция екипите на водолазите и военните моряци намериха тялото на момичето на камъните на Рибарския плаж.

Причините са комплексни - сериозното вълнение, което вчера е достигало до 6 бала заради ураганния източен вятър, подводните ями, мъртвото течение, което все повече ще се засилва, както и неспазването на сигналите на спасителите.

Дирон Ръсовски - ръководител на водните спасители: Когато има правила, те трябва да се спазват. Правилата създават сигурност, безопасност за туристите и за хората, които работят. Ясно е, че неспазването на правилата води то такива инциденти. Няма как да се спасят всички хора, които влизат във водата. Разбирам ги, че искат да се потопят, да плуват, да се разхладят, но по-добре да отидат да се изкъпят на душовете, отколкото да стават такива бели.

И в момента флагът е червен. Десетки хора въпреки това влизат във водата. Това, което виждаме като вълна на повърхността, не означава, че това наистина е силата, с която морето ви тегли. Бъдете внимателни!

Източник: bnt.bg