Водният режим дава резултат, водата в язовир Студена“ се е

...
Водният режим дава резултат, водата в язовир Студена“ се е
Коментари Харесай

Водният режим в Перник дава резултат, проблемите с ВиК остават

„ Водният режим дава резултат, водата в язовир „ Студена “ се е повишила за последните три денонощия с към 100 хиляди кубика “. Това сподели пред БНР кметът на града Станислав Владимиров.

Той уточни, че проблемите с ВиК сдружението обаче остават – няма организация във връзка с водоснабдяването на кварталите, които се намират в по-високата част на града, и няма организация за отстраняването на многочислените повреди.

„ Трябва по-добра организация при прекъсването и стартирането на водата, с цел да се реализира задоволително налягане да отиде до високите квартали… Надявам се за по-добра връзка с новото управление на ВиК сдружението и за по-добра организация от тяхна страна “, добави Владимиров.

Сред другите ограничения, които да облекчат обстановката и да се усили притокът на язовир „ Студена “, са връзка с Владайския канал и сондажи в горната част на язовира. Кметът изрази вяра, че преди април водният режим може да бъде понижен в денонощието.

Днес Станислав Владимиров и министърът на околната среда и водите Нено Димов ще обсъдят рецесията с безводието в Перник и казуса с река Струма. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР